Om

Jag är lite på 30 år. Romantiskt lagt med fötterna på jorden. Jag ser positivt på det mesta och skrattar varje dag. Det finaste jag har är mina barn. De är tre stycken; sommarbarnet Harald, 2001, vårbarnet Artur, 2004 och vinterflickan Saga, 2010. Sebastian, min man är mitt allt, min bästa vän. Vi träffades redan som barn men blev ett par då jag var 16. Vi har blivit vuxna tillsammans, sida vid sida. Han är fin.

Vi bor i Helsingfors, i en rätt liten lägenhet där filosofin är att inte samla på sig onödiga prylar. Jag tycker om tomma ytor och njuter mest då hemmet är välstädat. Levande ljus är ett måste.

Jag jobbar som klasslärare då jag inte är hemma med liten Saga. Det är ett jobb som gör mig lycklig och glad, varje dag! Kan inte tänka mig ett bättre.

Sedan jag lärde mig läsa har jag aldrig slutat. Bär alltid med mig en bok, vart jag än går. Jag handarbetar ofta, stickar och virkar mest.  Jag brinner för jämställdhetsfrågor och tränar feministiskt självförsvar (inte så aktivt just nu).

Vackra klänningar gör mig på gott humör och jag använder dem gärna även till vardags. Att få bo i Norden och uppleva årstidsväxlingarna är en ofattbar lyx. Jag njuter mest av snö, mest av vårens små knoppar, mest av sommarens skira grönska och mest av höstens färgprakt.

Jag vill känna att jag lever all den tid jag har (Gabriellas sång)

2 svar på Om

 1. annsofi skriver:

  Hej!
  Hittade just din blogg. Den har själ!
  Härligt att läsa att du tycker att du har det bästa jobbet ever. Här har du en kollega och likasinnad. Det var en oförglömlig Djupsjöbacka som var min första lärare på sjuttiotalet i en liten byskola på landet. Sedan dess visste jag att det var lärare jag också ville bli. Jag älskade när hon sjöng psalmer trampades på en hammondorgel med två stora trampor. Det var säkert tungt för hon blev alltid högröd på halsen. Eller så var det för att vi elever gjorde annat under tiden.
  Har också tre barn. Träffade min man när vi var 16. Många kontaktpunkter.
  Men du skriver bättre. Och är säker mycket yngre. Men jag gillar din blogg och den finns nu på favoritplats!
  Ha det fint!
  a

  Trevlig freda

 2. Nancy skriver:

  Hej!
  Har du någon Ewa i Walla kappa i storlek S?
  🙂 Nancy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *