Tandsprickning på gång

p1251832.jpg Han med tänderna

Artur har varit sjuk i ett par dagar nu och varit orolig på nätterna. Vi misstänker att det beror på tänderna som lyser under tandköttet. Två har tittat fram, en nere och en uppe, men att fler är på kommande kan man vara säker på. Hoppas att alla tjugo inte tänker vara lika besvärliga.

Vi fick vårt hus! Så under våren blir det flytt till Sofiegatan, spännande. Det blir roligt att flytta till ett område med historia. (Lite annorlunda mot Studentbyns grå betongklossar.) Vi hoppas få en kopia av köpebrevet där alla som bott i huset skrivit sina namn, där finns namn ända från år 1913… Basse lånade en bok om Port Arthur (stadsdelen vi flyttar till), roligt att läsa vad för sorts människor som bott i detta trähusområdet genom tiderna. Och vad Engel egentligen hade för planer för området i fråga. Och varför Port Arthur heter just Port Arthur, vi har alltid tyckt att det är ett konstigt namn för en stadsdel mitt i Åbo. Inte konstigt att finnarna bara talar om ”Portsa”!

p1271846.jpg Mammabarnträff

Var igår på café med andra mammor. Bilden visar ganska tydligt hur stämningen brukar vara, någon dreglar, någon ammar, någon skriker, någon pussas och mammorna försöker diskutera… Roligt att träffa människor.

p1271849.jpg Liten springer

Det är inte lätt att fånga Artur på bild nu mera, genast jag tar fram kameran och ska knäppa kommer han rusande och ska pilla han med…

p1281863.jpg Artur ska sova

Det är -15 grader ute. Jag satt ut Artur i vagnen i alla fall. Han sover så bra där ute. Mycket kläder och massor filtar och så ser man bara lite av nästippen… Måste nog kolla honom ofta i alla fall. Det är vacker vinter ute nu, sol och massor snö. Vi ska ut i pulkabacken också ett varv, om en stund…

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

1 svar på Tandsprickning på gång

  1. octaviepaul skriver:

    hej sonja mamma din lämnade rutan öppet så jag fick läsa och njuta med av din vardag. Du verkar nog ha energi för 10 o är altid positiv. Inget klagande om störd nattsöm osv. Fint att du har många bilder att krydda historierna med. Vilken skatt för barnen när de är stora att få läsa o känna igen.
    Du skall ha ett skönt veckoslut o kom ihåg att ta tid för dig själv nångång det är ytters viktigt. lycka till med det nya projektet, huset altså. Allt det bästa att dig o din familj.
    Octavie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *