Himmelskt bra bok

Julafton brukar föra med sig spännande nya böcker. Bland julklapparna förra julen fick jag en bok vid namn Fem personer du möter i himlen av Mitch Albom. Boken fick jag av mina svärföräldrar. De väljer julklapparna, speciellt böckerna med omsorg och det märktes verkligen nu. För två dagar sedan plockade jag ner min julklapp från bokhyllan och började läsa, sen dess har jag läst varje ledig sekund och boken är nu färdigläst. Basse blev lite förvånad då han kom hem från dagens körövning och såg att jag hade typ tio sidor kvar av boken. ”När och hur har du hunnit med det???” (Artur sover bra på dagarna nuförtiden- idag fyra timmar…) Härligt med bra böcker!

Med inspiration av Basse kan jag ju ge en kort presentation av boken som uppslukade mig så till den milda grad att jag suttit vid datorn sammanlagt fem minuter de senaste två dagarna… (Hälsosamt!) Fem personer du möter i himlen handlar om Eddie, som arbetar som vaktmästare på ett nöjesfält. Enligt honom själv har han levt ett fullkomligt meningslöst och ointressant liv. På sin åttiotreårsdag omkommer han i en tragisk olycka- han offrar sitt liv för att rädda en liten flicka från att krossas av en fallande vagn i en av attraktionerna. Eddie vaknar upp i livet efter detta. Där inser han så småningom att döden inte alls innebär slutet utan början. Han lär sig också att himlen inte är någon slutstation, utan en plats där man får sitt liv förklarat för sig av fem personer. Eddies fem personer är både sådana han känt väl och sådana han knappt minns att han har träffat, men de har alla en sak gemensamt: deras livhar i något avseende påverkats av Eddie. En efter en berättar de om sitt liv och vilken roll han har spelat där. De belyser mysterierna i hans till synes meningslösa liv och ger honom svaret på den städiga frågan varför hans liv blev som det belv.

Fem personer du möter i himlen ger en fin bild av hur vårt liv kan komma att se ut efter döden. Det är en fin himmel och är det som i boken behöver man inte frukta döden.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 svar på Himmelskt bra bok

 1. Kati Källman skriver:

  Hej Sonja,

  Råkade hitta din webbplats via mammapappa.com. Det är så roligt att läsa vad ni sysslar med och dessutom är sidan så snygg. Ha det bra!

  H: Kati

 2. Sanna skriver:

  Hej Sonja!

  Sitter här o surfar medan Rufus sover och tänkte lämna en hälsning till dig. Roligt att träffas i Mattby i söndags! Så här i början av mammaskapet är det trevligt (och lugnande!) att prata med erfarna mödrar…
  En sak som jag funderar på är bärsjal, jag hörde att du pratade med Toffe om det. Jag har en BabyBundler som jag provat på Rufus ett par tre gånger. Han är inte så väldigt förtjust. Har du några tips om knytningar och hur man får ungen att trivas? Skulle vara så praktiskt.

  Underbart när solen skiner, hoppas den gör det även i Åbo,
  tycker
  Sanna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *