Rikförklarad

Idag fick jag veta att jag är rik. Inte illa. Men det var inte positivt menat dock. Det händer ofta då jag är ute med alla fyra barnen att folk stannar och pratar, beundrar och gullar; ”är de dina allihopa, är de där två tvillingar osv”. Så även idag. Det var en äldre man som log så beundrande och frågade liknande frågor som ovan, när han började ställa frågor till barnen blev han lite småsur då de ”var så oartiga och inte svarade själva”. Jag försvarade de mina genom att säga att de inte kan finska för vi talar bara svenska. Då blev mannen i fråga riktigt arg och sa att jag definitivt måste lära barnen finska, inte kan du lära dem svenska ”bara rika människor talar bara svenska” och ”bor du i Finland är det din skyldighet att prata finska med barnen”. Jag försökte knagglande berätta (min finska blir ännu svagare då jag blir nervös) att eftersom svenska är mitt modersmål är det ju naturligtvis det språket jag talar med mina barn och att jag aldrig skulle kunna lära barnen finska då jag knappt kan finska själv! Det här förstod han inte alls utan frågade om jag tror att jag är så rik och fin då jag bara pratar svenska. Jag svarade på svenska samtidigt som jag började gå mot biblioteket att jag nog anser mig vara rätt så rik, jag kan ju åtminstone ett språk mer än gubben, för hela vårt samtal förlöpte ju på FINSKA! Det är ju inte bara pengar som gör en rik…

Två finlandssvenska barn
Och visst är de söta! Här har de två minsta somnat, Benjamin till vänster och Artur med sin Sessa till höger.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 svar på Rikförklarad

 1. Hej på er,

  Vad söta de små guldklimparna i vagnen är. De får vara lyckliga att vi bor i ett land med två språk.Språk är en rikedom! Dessutom har de lyckan i att få sova ute i den friska härliga luften. Ni är friskusar till 100%.

  Kram från,
  mormor

 2. Tina skriver:

  Hej!

  Ja, det är nog så att man inte vet om man ska skratta eller gråta då man möter sådana där människor.

  Barnen ser för söta ut då de sover!

  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *