Jullov.

I morgon börjar det. Vi ska träffa släktingar, sjunga julsånger, äta gott, ge och få paket, skida, åka sparkstötting, läsa, gå i pyjamas länge och vara mycket tillsammans. Fast jag inte är ledig från något jobb känns det ändå stort och skönt med jullov.

Vilken är din viktigaste jultradition?

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

7 svar på Jullov.

 1. Tina skriver:

  Håller bara med dig! Skönt och härligt med jul och lov!

 2. snigelnharald.blogspot.com skriver:

  Nämen sidu, har helt missat att du bloggar, vad skoj! Min viktigaste jultradition är nog maten – att sitta länge vid bordet, med familjen, och äta gott och mycket. Sen går jag väldigt gärna och lyssna på när julfreden utlyses om vi är i de knutarna, det är väldigt stämningsfyllt!

 3. Mats skriver:

  För mig är nog det ensamma besöket, och stillheten, vid morföräldrarnas gravar på gravgården i Borgå sent på kvällen den 23.12. som är den viktigaste traditionen. Att tända ett ljus för dem be en bön och själv ge mig ett lugn att reflektera övert det gångna året. Utan det besöket infinner sig inte julfriden för mig.

  Bara jag får julfriden kan jag tumma på och anpassa resten av julfirandetenligt barnens, familjens och övriga släktens behov och tankar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *