Retrobaby

Mamma har varit snäll och sparat en hel del av våra gamla kläder. Det är så kul att kunna använda dem nu.

Lagom till Sagas födelse kom Tutta ut med en blus i samma mönster som jag hade byxor i slutet av 70-talet.


Tror ni de kläder man köper idag är i lika gott skick om trettio år?

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

12 svar på Retrobaby

 1. Camilla skriver:

  Nej det tror jag verkligen INTE…Nicholas nya overall är nämligen REDAN sönder och vi har använt den i ca.2 veckor. Är sååååå arg urusel kvalitet morrrrr.

  Tack nu känns det bättre då jag fått morra av mig : )

 2. Micaela skriver:

  Åh, lyckliga du! Min mamma är av den sorten (det gäller min svärmor också, tyvärr) att hon slängt allt. Jag menar allt. Det är därför jag har blivit den hamster och loppisloppa jag är.

  • sonja skriver:

   Jag är lite mer som din mamma jag igen, gör mig av med det mesta, sparar lite som har någotslags nostalgivärde resten ger jag bort…

 3. snigelnharald.blogspot.com skriver:

  Fint! Lykke har också fått ha endel av mina gamla kläder, det känns lite roligt! Och jag hoppas ju nog att endel av hennes kläder, de som jag väljer att spara och lägga undan istället för att ge vidare, skulle hålla en generation till. Det beror väl helt enkelt på material och kvalitet? Svårt är det bara att bestämma sig, för såå mycket utrymme har vi inte, det får bli några utvalda plagg bara.

 4. Björn Lindström skriver:

  Svaret är NEJ dom kommer int att hålla för på 70talet gjordes Tuttas kläder i Finland. Nuförtiden tillverkas kläderna i China. Orsakerna värför dom sku vara sämre för att dom är tillverkade i China is jag int rabla op.

 5. Jessica skriver:

  Jag har också några plagg som jag själv haft som barn och som jag använt på mina flickor. De är hur fina som helst ännu. Kommer nog att hålla för barnbarnen också 😉
  Jag har gjort av med nästan allt i klädväg då de blivit för smått och sparat det som har någotslags nostalgi/känslovärde som t.ex. kläderna de hade på sej då de kom hem från bb.

 6. Melli skriver:

  Just en sådandär elefantdräkt,fast med ärmar (och då ny),måste jag helt enkelt köpa till minstingen då mönstret och färgerna är så fina.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *