Kalle Knaster, Miranda och Piraten

Kalle Knaster, Miranda och Piraten är titeln på Carina Wolff-Brandts spännande bok som vi läste  under jullovet. Båda pojkarna (9 och 6 år) gillade den skarpt. Den var lagom spännande och samtidigt intressant med sina historiska inslag. Wolff-Brandt lyckas på ett fängslande sätt trollbinda läsaren. Varje kapitel man läser gör att man bara vill höra ett till, man bara måste få veta vad som händer sen. Exakt så som en högläsningsbok skall vara då den är som bäst.

Tycker du om spöken och spänning ska du läsa den här boken. Jag rekommenderar den till barn i åldern 6-12 år. Den lämpar sig utmärkt som högläsningsbok men vill man läsa den själv måste man redan kunna läsa bra eftersom den har rätt mycket text.

Boken handlar om Kalle som flyttar in i ett fallfärdigt hus tillsammans med sin familj. Huset visar sig innehålla en massa hemligheter som Kalle tillsammans med grannflickan Miranda försöker klura ut. Miranda är helt övertygad om att det spökar i Kalles hus. Kalle igen vet att spöken inte finns och försöker till vilket pris som helst hitta på vettiga förklaringar till varför det luktar tjära i hans klädskåp eller varför hans papegoja plötsligt lärt sig nya ord.

Vill du provläsa ett par sidor kan du klicka här.

Artur har bara en sak att tillägga: han önskar sig fler böcker om Kalle Knaster!

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *