Skönaste kläderna

Skrev för en tid sedan om Sagas kläder, de från Beibamboo. Idag kom Vauva-tidningen på posten och i den var det en artikel om Nina Ignatius och hennes supersöta Stella (s 13). Stella föddes två månader för tidigt för tre och ett halvt år sedan. Nina fick då erfara hur det är att sköta en prematurbebis och blev med andra ord expert på hurdana kläder som passar pyttebebisar. På hösten gjorde Nina tillsammans med Barnmorskeinstitutet en kollektion för ingen mindre än prematurer.

Jag köpte ett set åt Saga då hon var nyfödd och tro det eller ej, men de kläderna använder hon än idag, samma kläder alltså! De har resår i midjan och vid fötterna som går att vika efter behov. En storlek större väntar nog nu på att tas i bruk. Rymliga kläder i mjukaste materialet med alla lappar och sömmar på utsidan är de kläder en bebis skulle välja om den kunde, tror jag.

Här kan du se en filmsnutt om kläderna (Saga är med, det är hon som går).

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 svar på Skönaste kläderna

  1. Nina Ignatius skriver:

    Hej Sonja! Super skojigt att se att du bloggat igen om Beibamboo. Ville göra en liten rättelse; min Stella föddes alltså två månader (ej två veckor) för tidigt. 🙂 Hon vägde 1600g och var 40 cm lång. Huvudets omkrets var 26 cm..mät en vanlig apelsin på smalare stället så får du se hur pyttis hon var. Fastän det finns ju mycket mindre prematurer…vi har nu designat en liten Beibamboo mössa med bara EN söm fram, och den också på utsidan. Bebisar sover/ligger ju ej med pannan mot madrassen, så vi tänkte att där är den bästa platsen för en söm. Har haft hjälp av en underbar ’neonataalihoitaja’ vid namn Aino, som godkännt mössan även för sjukhusbruk. Mera senare.
    God fortsättning! Grattis till gående Saga som snart kommer att springa snabbare än dig. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *