Fjärrkontrollen

Jag vet nog att ni alla håller andan. Har hon hittat den redan undrar ni flera gånger per dag. Svaret är nej!

Och jag är en sådan person att när något saknas så söker jag och söker och söker. En gång var Darth Vaders svarta hjälm försvunnen (typ en halv cm stor) och jag letade, som en besatt. Kan inte släppa det. Och ändå hittar jag inte den. Men jag har nu ändrat på brottsutredningen en aning: från att ha haft dottern som huvudmisstänkt misstänker jag nu mig själv. Har nämligen märkt att jag lägger de andra fjärrkontrollerna och min telefon på de mest underliga ställen. På högtalaren, bokhyllan, sängen på mikron för att nu nämna några. Så jag letar ”fjäril” nu, vi har alltså gått från fisk till fjäril. Så nu vet ni. Och jag lovar att den dagen jag hittar den så skriver jag igen, men det kan vara då vi flyttar. Nu tror ni förstås att vi har råddigt här hemma och en massa saker men så är det inte. Detta är ett mysterium helt enkelt.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

8 svar på Fjärrkontrollen

 1. Tina skriver:

  Oj nejdå! Och du kollade inte roskiset? 🙁
  Vi har förresten också letat efter Darth Vaders hjälm den senaste veckan.

 2. Anna Li skriver:

  Det där känns helt sjukt – att leta och leta men inte hitta fastän man VET att det borde finnas och att det inte bara kan försvinna på ett begränsat område. Och ändå finns det man letar efter ingenstans! Jag tappade den gula plastkorken till en rypsoljeflaska på köksgolvet för ngt år sedan. Såg inte vart den föll men hörde den lilla dunsen då den föll på mattan. Gjorde klart det jag skulle och tittade sedan ner för att plocka upp korken. Och den bara fanns inte! Har scannat varenda millimeter av det här köksgolvet och den har inte kommit fram. Nu ska jag snart flytta så få se…. Gula plastkorkar lever man visserligen utan (och den tillhörande flaskan är sedan länge tom och bortslängd), värre med fjärrkontroller. Hoppas den kommer fram! 🙂

  • sonja skriver:

   Exakt sådan är jag också! Jag sökte en pusselbit i Studentbyn i Åbo. Den kom fram efter några år, då vi flyttade, den hade åkt under diskmaskinen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *