Dagens saga

Kommer ni ihåg de här figurerna? Lilla Tiger och Lilla Björn? Böcker skrivna av den tyska författaren Janosch. I somras besökte vi Filmpark Babelsberg (bilden här ovan) i Tyskland, strax utanför Berlin. Där fanns de här små vännernas värld, som visade sig bli resans höjdpunkt.

Böckerna om Lilla Tiger och Lilla Björn har ofta en pedagogisk poäng. Det kan handla om vad vänskap är, hur man beter sig i trafiken (”Lilla Björn vet hur man gör, man måste alltid se sig för”) eller hur vi alla vill bli kärleksfullt ompysslade då vi är sjuka. Pojkarna och framför allt Artur älskar de här sagorna. Hans Lilla Björn mjukis är inte med på bild därför att den åker med till förskolan på ryggans botten.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *