På tapeten

Många, bland annat Satu, talar om de förkastliga tillsatsämnena i maten, E-koder ploppar upp i alla tänkbara sammanhang. Igår kom Basse hem och berättade att han läst den här artikeln. Det är ju inget nytt, vi vet alla att tillsatsämnen sätts i mycket av den mat vi serverar oss själva och våra barn. Ändå blir man varje gång det aktualiseras upprörd.

Varför sätts det ämnen i en bit olagat kött, jo för att den ska vara rödare och mer aptitlig. Nej tack! Men ingen frågar oss.

Fullkornsrågbrödet vi äter innehåller bara 65% rågmjöl, visste ni det? Ett rostbröd min mamma köpte i maj förra året såg lika fräscht ut ännu i augusti! Det är sant, det hade inte en mögelfläck. Sjukt.

Man känner sig så lurad och så hjälplös. Min bror Bonden talar ofta om att öppna en gårdsbod, gör det!

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

11 svar på På tapeten

  1. Satu skriver:

    Jag är ”alla”, tack 🙂

  2. Tina skriver:

    🙂 Jag känner honom!

  3. Micaela skriver:

    Jag kommer att handla på hans gårdsbod alla dagar, jag lovar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *