Dag 6: Tema ”grön”

Det bor en liten tant i mig. En liten tant som drömmer om en glasveranda med en massa rosa pelargoner. Eller mörkröda går också, förvisso. Idag tog jag fram de gröna fingrarna, toppade nya skott och tog sticklingar. Har väldigt svårt för att bryta av fina gröna grenar, men nu är det gjort, nu väntar jag bara på nya skott och rötter.

Mårbackapelargonerna är min favorit. Det är något med den skira färgen som får mitt hjärta att picka. I brist på verandan odlar jag dem på balkongen, noppar ett blad eller två, vårdar dem ömt. De blommar så fint, av någon anledning började mina blomma nu den här veckan. Det är konstigt och kanske inte så bra?

Namnet pelargon blev introducerat av Johannes Burman 1738 från grekiskans ”pelargos” som betyder stork. Detta p.g.a. att frökapslarna liknar storknäbbar.

Inlägget är en del av fotolistan.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *