Dagens saga

Eftersom ingen hade något önskemål om nästa Norqvist-bok tolkar jag det som att jag får välja själv. Fint så.

Dagens saga är alltså även den skriven av Sven Nordqvist. Boken heter Var är min syster och kom ut 2007. Det är en av de vackraste böcker vi har i vår bokhylla. Redan för 25 år sedan fick Norqvist idén till den här boken. Han hade planer på en bok som skulle bli en resa genom drömlika landskap. Någon text skulle inte finnas. Lite text på varje uppslag finns det i alla fall, men det är nog bilderna som talar. Nordqvist har gjort stora detaljerade bilder som läsaren kan gå in i och stanna i länge.  Det tog honom ett och ett halvt år att göra boken! Jag älskar den här sagoboken. Läs den snälla om du inte gjort det.

Boken handlar om lillebror som ska hitta sin syster som försvunnit. Systern finns på varje uppslag, liten som en prick men alltid lika rolig att försöka hitta.

Om du tittar riktigt noga på den här bilden så ser du systern i spegeln.

Visst påminner bilderna lite om Eschers konstverk?

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dagens saga

  1. Caroline skriver:

    Du den där har vi nog, fast jag vet faktiskt inte om den är läst? Melvin hade en period då han bara läste den typen av böcker. Det var riddare och moshisar och leta leta leta. Jag tror jag ska gå och ta fram den tills han kommer hem från skolan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *