Dagens saga

En indian satt och pratade med sitt barnbarn.
Han sa: ”I alla människor bor det två vargar som slåss.
Den ene är ond. Det är ilska, fruktan, missunnsamhet, avundsjuka, sorg, arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet och egoism. Den andra är god. Det är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, välvilja, empati, sanning och tillit”.
”Vilken varg vinner?”, frågade barnet.
”Den du matar”, sa den gamle mannen.

Dagens saga är lånad av Linda.

 

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dagens saga

 1. Maria skriver:

  Har sökt nätet igenom och är lite ledsen för att allt musiklekisutbud i Esbo (och Helsingfors för den delen förutom då Myran) är på dagen för under 3-åringar… Man känner sig ren tillräckligt skyldig för att sätta henne i dagis som så liten och sen så kan man inte ens fortsätta med en aktivitet hon tycker jätte mycket om! Jag måste väl bara sjunga och dansa sen hemma istället… 🙁

  Måste bara dela med mig av min besvikelse.

  Ha det bra!

  • sonja skriver:

   Hon får ju i och för sig en hel del stimuli i form av sång och dans även på dagis?! Men visst tycker jag också det är tråkigt då det är halv fyra, jag som är hemma skulle ju hinna fara men jag måste få hem mina äldre barn från skolan och de ska få mat. Nej jag har räknat ut att detta bara skulle ge mig så mycket stress att det inte skulle vara värt det. Vi går dessutom i församlingens klubb, det räcker för vår del. Där sjunger vi och träffar jämngamla barn.

   Ta ingen stress Maria, nog hinner ni gå i musiklekis ännu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *