Receptet

Sofia bad om recpetet till nässelsemlorna och eftersom det var Sofias namnsdag igår ska hon få det. Alltså det är mycket enkelt att göra nässelsemlor, speciellt som jag fick färdigplockade nässlor!

Eftersom jag bakar bröd så gott som dagligen mäter jag inte så noga utan häller på bara tills det känns bra. Jag mixade nässlorna:

5 dl vatten, jäst, en skvätt olivolja, lite honung, lite salt, nässlor och grovt semlemjöl (färdig blandning). Jäste i en timme, bakade ut, jäste på plåten medan ugnen blev 225 C°, sedan in med semlorna 12-15 minuter.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

4 svar på Receptet

  1. Anna La skriver:

    Jag hade tänkt plocka nässlor, koka och mixa dem och frysa in och använda som typ spenat i plättar eller liknande. Hur tycker du det låter? Jag har inte makat på nässlor så jag vet egentligen inte om det är en bra idé. Och hur länge ska de kokas? Typ 5-10 minuter?

    Dina semlor ser verkligen goda ut!

  2. Jenny skriver:

    Semlorna ser faktiskt goda ut. Bara jag hittar några nässlor ska jag också prova baka 🙂 Kan du säga ditåt hur mycket nässlor du använde?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *