Tävling-vinn en babymatberedare

Vill du vara med och tävla här på min blogg? Philips AVENT ordnar Helsinki Baby Guide –tävlingen som går ut på att vi tillsammans skapar en guide med ställen i huvudstadregionen där småbarnsföräldrar kan tillbringa tid med sina barn.  Tävlingen pågår i en månad och varje vecka har du chansen att vinna fina priser. Den här veckans pris är en kombinerad ångkokare och mixer:

För att få vara med och tävla ska du kommentera detta inlägg. Tipsa mig alltså om de bästa platserna med småbarn i Helsingfors. Jag lägger sedan in ditt tips med din motivering på kartan. Använd fantasin och fundera t.ex på var de bästa barnvagnsparkeringarna finns, var man hittar de barnvänligaste restaurangerna och caféerna eller finns det kanske gym med barnvakter. Kanske du vill tipsa om mysiga ställen för gravida, nyblivna föräldrar med spädbarn eller ställen där man alltid träffar andra föräldrar.

Nu kör vi igång och veckans tips-vinnaren väljs om en vecka, den 25.6.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

13 svar på Tävling-vinn en babymatberedare

 1. Karin skriver:

  Jag har inget tips, men vad jag som gravid alltid skulle ha haft stor nytta av i en främmande stad, är allmänna toaletter. Man var ju nödig hela tiden den sista månaden.

 2. Maria skriver:

  Jag har flera tips men många av dem är såna som säkert andra också säger och vet som t.ex. Piritta eller Kampens Johto. Men en av dom bästa ställena i centrum, enligt mig, är Stockmanns F8 restaurang där det finns förutom massor med matalternativ, ett stort skötrum, en lekmatta, en mikro och massor av barnmatstolar. Och plats för vagnen. Före 11 är det skönt och lugnt där. Efter elva kommer alla lunchgäster, allt från businessmänniskor till hemmapappor med barnen.

  Cafe Ursula i Aleksi 13 är också helt barnvagnsvänligt. Och amningsvänligt också. 😉

  Maria

 3. A-L skriver:

  Förutom ovannämnda Johto m.fl. hittar man en oftast lugn ganska trevlig Robert´s Coffee i ”sähkötalo” i Kampen som också är rätt lätt åtkomlig även med barnvagn.

 4. Camilla skriver:

  Framboise i Munksnäs är barnvänligt…..Litet men ytterst trevlig personal….Barnstolar finns och dessutom brukar det vara fullt av barnvagnar på trottoaren utanför ; )
  Ridstallets cafe i Brunakärr är definitivt inte det vackraste stället men där kan man komma in med vagn, amma i lugn och ro o till och med ta en kopp kaffe.

 5. Peppe skriver:

  Moko i Rödbergen, frukost på lördagar och god lunch andra dagar. Barnstolar, lekhörna och personal som uppskattar barn.

 6. Malin skriver:

  Crustum vid Femkanten i Rödbergen. Var där och åt frukost buffé en lördag. Stället är ganska litet, med barnvagn kommer man inte in, men kan lämnas utanför. Jag blev så imponerad då jag frågade ifall de kunde värma min dotters mat. Maten kom i en fin liten skål och hade persilja som dekoration. Wau! säger jag. Inte nog med det, servitrisen erbjöd sig att diska kärlet jag hade maten i! Då 1-åringen började bli otålig kom personalen med två små leksaks bilar. Många plus i boken för det. Det finns också böcker och spel för barnen. Inget skötrum så litet minus för det.

 7. Peppe skriver:

  Jag har en till! Fanny i Koffparken. Barnvänligt och mysigt. Uteserveringen är lugn och fin sommartid. Dessutom finns det en stor lekpark uppe i backen.

 8. Satu skriver:

  Östra Centrum har byggt ett nytt skötrum i andra våningen mellan Stockmanns och Anttila, plats för vagn, en liten miniwc-bytta för små barn (ÄLSKAR såna, hatar att tvätta pottor rent..). Hittills har det alltid varit rent och köfritt där.

  Östra Centrums Fazers Cafe är också kool, de har alltid burit min bricka på bordet för mig då jag kommer dit med mina 2 små härliga och har inte riktigt extra händer för mat.

 9. Melli skriver:

  Fast jag inte själv varit inne på en tid vill jag rekommendera Gardenia (http://www.gardenia-helsinki.fi/index.htm) i Vik. Varmt och skönt också för babyn, lugnt med en massa grönska, skötrum, café/restaurang och vill man göra en liten utflykt i näromgivningen finns där kossor både på åkrarna och i ladan, djur&hästsjukhuset (man kan alltså bonga hästar med god tur) och gardenias underbara perennträdgård. Skrev just om det på min blogg http://mellimamma.blogspot.com/2011/06/det-gick-at-skogen.html .

  Parken Viikkari i Ladugården/Vik är också ett ställe vi trivs på. Stor men med staket runt hela härligheten. Fina utrymmen inne där man också kan äta lunch ifall det är sämre väder. En massa olika leksaker i olika stora, ljusa och rymliga rum. På sommaren är här vatten i bassängen och mat för barn och en dag i veckan (nu på sommaren fredagar) är grillen framme för allas förfogande. Flere gånger i veckan är det också olika baby- och familjecafén, fast då visserligen mest på finska.

 10. Melli skriver:

  Äh,min kommentar vill inte komma fram. :/

  Fast jag inte själv varit inne på en tid vill jag rekommendera Gardenia (http://www.gardenia-helsinki.fi/index.htm) i Vik. Varmt och skönt också för babyn, lugnt med en massa grönska, skötrum, café/restaurang och vill man göra en liten utflykt i näromgivningen finns där kossor både på åkrarna och i ladan, djur&hästsjukhuset (man kan alltså bonga hästar med god tur) och gardenias underbara perennträdgård. Skrev just om det på min blogg http://mellimamma.blogspot.com/2011/06/det-gick-at-skogen.html .

  Parken Viikkari i Ladugården/Vik är också ett ställe vi trivs på. Stor men med staket runt hela härligheten. Fina utrymmen inne där man också kan äta lunch ifall det är sämre väder. En massa olika leksaker i olika stora, ljusa och rymliga rum. På sommaren är här vatten i bassängen och mat för barn och en dag i veckan (nu på sommaren fredagar) är grillen framme för allas förfogande. Flere gånger i veckan är det också olika baby- och familjecafén, fast då visserligen mest på finska.

 11. Melli skriver:

  Fast jag inte själv varit inne på en tid vill jag rekommendera Gardenia (http://www.gardenia-helsinki.fi/index.htm) i Vik. Varmt och skönt också för babyn, lugnt med en massa grönska, skötrum, café/restaurang och vill man göra en liten utflykt i näromgivningen finns där kossor både på åkrarna och i ladan, djur&hästsjukhuset (man kan alltså bonga hästar med god tur) och gardenias underbara perennträdgård. (Området är ju dessutom alla fågelbongares paradis då där finns en hel del skyddad natur och fina fågeltorn längs Viks stränder.) Skrev just om det på min blogg http://mellimamma.blogspot.com/2011/06/det-gick-at-skogen.html .

  Parken Viikkari i Ladugården/Vik är också ett ställe vi trivs på. Stor men med staket runt hela härligheten. Fina utrymmen inne där man också kan äta lunch ifall det är sämre väder. En massa olika leksaker i olika stora, ljusa och rymliga rum. På sommaren är här vatten i bassängen och mat för barn och en dag i veckan (nu på sommaren fredagar) är grillen framme för allas förfogande. Flere gånger i veckan är det också olika baby- och familjecafén, fast då visserligen mest på finska.

 12. Melli skriver:

  Mina tips verkar inte komma fram. 🙁
  Men tipsar alltså om Gardenia i Vik. Antingen bara som sådan eller som utfärdsstart/slut om man vill njuta också av naturen runt om kring. Kossor på bete och fin natur med fågeltorn. Lite omväxling för vagnpromenaden.

  Parken Viikkari är också i flitigt bruk hos oss. Baby-och familjecafé flera gånger i veckan och grillen står framme en gång i veckan. På sommaren kan man simma i bassängen och äta gratis lunch om man är under 16.

  Svenska familjecentret i sörnäs är väl kanske det bästa om man vill träffa svenskspråkiga föräldrar. Flere gånger i veckan finns där någon verksamhet i trevliga utrymmen med kaffe/te och tilltugg för 2€. Byteshörna för barnkläder och en massa leksaker,pysselsaker och spel. Man kan läsa deras program på deras hemsida.¨

  (vill ju så gääärna vinna, maskinen sku passa mer än väl till vår parvel. 😉 )

 13. Soffi skriver:

  Ett fantastiskt och barnvänligt café när man är på promenad är Sinisen huvilan kahvila eller blåa villans café i Fågelsången. (Linnunlauluntie 11)

  Där bakas bullar och pajer helt själv och förutom kaffe och te kan man njuta av hemlagad saft i alla tänkbara underbara smaker. Bäst tycker jag om tranbärssaften. Om man beställer ett stop får man ett stop saft 🙂

  Bäst är nog ändå utsikten över Tölöviken. En het sommardag är det skönt att svalka sig vid uteserveringen. Cafét har öppet alla dagar på sommaren förutom när det ösregnar.

  Enda minuset här är att det inte finns någon toalett, men det finns tillräckligt med utrymme i parken för blöjbyte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *