Philips AVENT-tävlingen del 2

Okej, vi kör igång med tävlingen igen, vecka två. Samma regler gäller igen, du tipsar mig om barnvänliga platser i Helsingfors och jag inför dem på kartan. På lördagen 2.7 drar jag lott och samtliga personer som kommenterat detta inlägg och som ännu inte vunnit tävlingen är med i utlottningen.

Den här veckan kan du vinna en digital febertermometer.

 

 

 

 

 

Tack för era tips hittills, de är ju strålande. Just en sådan här karta med barnvänliga platser skulle jag gärna ha över t.ex. London.

Kommentera här så skriver jag in era tips!

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

13 svar på Philips AVENT-tävlingen del 2

 1. Soffi skriver:

  Ett fantastiskt och barnvänligt café när man är på promenad är Sinisen huvilan kahvila eller blåa villans café i Fågelsången. (Linnunlauluntie 11)

  Där bakas bullar och pajer helt själv och förutom kaffe och te kan man njuta av hemlagad saft i alla tänkbara underbara smaker. Bäst tycker jag om tranbärssaften. Om man beställer ett stop får man ett stop saft

  Bäst är nog ändå utsikten över Tölöviken. En het sommardag är det skönt att svalka sig vid uteserveringen. Cafét har öppet alla dagar på sommaren förutom när det ösregnar.

  Enda minuset här är att det inte finns någon toalett, men det finns tillräckligt med utrymme i parken för blöjbyte.

 2. Hanna skriver:

  På sommaren rekommenderar jag Cafe Regatta i Tölö. Man kan titta på måsar och andra fåglar, kasta stenar i havet, dessutom har dom goda bullar och man kan grilla korv på deras grill.

  http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/palvelut/308583/

 3. Tove skriver:

  Wayne’s coffee i sanomahuset är väldigt lätt att ta sig till med vagn/kärra. Nu är de en tid sen jag varit där själv (ca 2 år) men då fanns där iaf lite leksaker för lite äldre barn och micro som man själv kunde värma barnmaten i. Deras kaffe var oxå riktigt gott och så har de ju en rätt stort sortiment på tilltugg till kaffet, om de smakar.

 4. Maria skriver:

  Restaurang Zetor var helt okej att fara till med barn, matstolar och skötbordet (skulle ha kunnat vara lite fräschare) samt mycket att se på för tösen 🙂

 5. Yvonne skriver:

  Måste säga att Blåbärslandets simstrand överträffade mina förväntningar. Helt ok ställe med småbarn och picknick.

 6. marica skriver:

  nästa gång när du vill ha barnvänliga platser i Vasa så ska jag vara med och tävla..;)

 7. Camilla skriver:

  Restaurang La Famiglia på Centralgatan 3 är bra att gå till med barn.
  Det finns ”lekhörna” , barnmeny och rymlig toalett…. Super bra service brukar man också få ; ))
  Casa Mare på Drumsö är en bra restaurang att gå till med barnen….God mat, bra service , lekhörna…..och vill man äta kinesiskt är Long River också på Drumsö superb….Barnen är alltid välkomna dit..

 8. Nina Albrecht skriver:

  Väldigt fin är Casino stranden (om namnet är offentligt vet jag inte) på Drumsö. Stranden är lagom långgrund med sandbotten. Om man föredrar att hålla sig på land finns fin klätterställning, gungor m.m. Och så ett utegym, även kul för vuxna. Ett välförsett strandcafé finns det med ofta nygräddade bullar och andra bakverk. Om det skulle råka bli ruskigt väder finns det ett mysigt rum med brasa att sitta inne i.

 9. Malin skriver:

  Det finns en jättefin lekpark/aktivitetspark på Drumsö. Någon exakt adress har jag inte, men jag rekommenderar stället varmt, en massa grejer att klättra på, snurra runt på och så vidare.

 10. Cecilia skriver:

  Krokuddens strand är super fin och cafét är mysigt. Finns bra med parkeringsplatser också.

 11. Maria skriver:

  Café Buffo i Sello i Alberga rekommenderar jag varmt! Där finns gott om utrymme mellan borden, vagnparkering, massor med matstolar, micro, tallrikar och skedar för barnmat. Dessutom finns det goda kakor, kaffen och lunchalternativ!

  Dessutom är stället ganska populärt bland barnfamiljer, så barnen har mycket att titta på och får nya kompisar!

 12. Idag upptäckte jag hur fin lekparken i Lilla Hoplax är (den intill McDonalds). Nu när det är hett finns det vatten och vattenleksaker att leka med, och sparkcyklar. Skugga för de vuxna, bord med parasoller att äta medhavd matsäck vid och så vidare. Dessutom ordnas där program flera dagar i veckan.
  Officiellt heter parken tydligen Strandparken.

 13. snigelnharald.blogspot.com skriver:

  Jag vill också vara med och tävla! Mitt bidragande tips är Tomtbacka djurgård (Haltiala på finska) i norra Helsingfors, adressen är Kungseksvägen, 00430 Helsingfors. Där finns ett trevligt café och många olika djur att titta på – grisar, får, kor, hundar och kaniner som man får klappa och beundra. Och det är gratis! Här är linken: http://www.hel.fi/wps/portal/Rakennusvirasto/Viheralueet?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/HKR/fi/Viheralueet/Puistot/Puistot+alueittain/Haltialan+maatila

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *