Den lilla lanthandeln

I söndagens hbl kunde vi läsa hur potatisodlare har det idag. Min bror Björn och hans fru Kristina sysslar just med potatisodling. Idag efter konfirmationsfesten åkte vi ut till deras potatishall för att ge barnen (och oss vuxna) en liten lektion i potatisens väg från åkern till butiken. Jag kan inte sluta fnissa åt det att ”den otvättade potatisen” först tvättas, sorteras och sedan får mull på sig igen, för att bli smutsig alltså! Nåja det var i alla fall hemskt roligt att se dem även om vi kände oss lite överklädda i svart kostym och klänning.

Björn och Kristina har dessutom startat en egen liten lanthandel som ni alla skall besöka då ni åker västerut! Åk längs med Lojovägen mot Hangö och där ligger den. Röd och nätt och mycket inbjudande. Där får ni köpa potatis, sallad, tomat, bär, potatis, ärter, lök, broccoli, blommor och potatis, sa jag det redan?

 

 

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

1 svar på Den lilla lanthandeln

  1. Lina skriver:

    Där kör ju jag ofta. Måste åka in där någon gång. Vad är det för öppettider? Och lite mer exakt var är den mellan Lojo och Hangö?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *