Intervall-löpning

Jag tycker om att springa, löpning som träningsform passar mig. Det är bara att dra på sig skorna och fara. Jag behöver ingen hall och inga redskap. Men på tal om redskap dammade jag i alla fall av min pulsmätare som jag inte använt på ett par år. Detta för att jag tänkte börja intervall-träna. Jag märkte nämligen att jag ofta springer samma sträckor, med ganska samma hastighet. Träningen ger liksom inget resultat som den ser ut just nu. Så nu får vi se om det har mer effekt om jag börjar intervall löpa.

Pulsmätaren har nu gjort upp mitt veckoschema enligt följande; 1 kort pass på 40 minuter, 1 normalpass på 50 minuter och ett långt pass på en och en halv timme. Det har jag kört med i flera år tidigare så det borde lyckas. Fler än tre gånger per vecka kan vara svårt att få tid till. Om jag vill fara ensam det vill säga.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *