Dagens saga

Dagens saga heter Adjö, herr Muffin. Den är både sorglig och underbar. Det här är en bok som behandlar döden. Ulf Nilsson har skrivit texten och bilderna är ritade av Anna-Clara Tidholm.

 

 

I boken tänker herr Muffin tillbaka på sitt liv, på tiden då han var ung, då hans fru levde och barnen var små. Nu har herr Muffin blivit gammal och grå och fått ont i magen. På ett annorlunda sätt beskrivs döden och hur sorgligt det kan vara då ett älskat husdjur dör.

Det har kommit skeden i mina barns liv då de funderat en del på döden. Varför? Hur? Då kommer en sådan här bok väl till pass. En bok som kanske väcker nya frågor, men som också ger svar och väcker diskussion.

Adjö, herr Muffin blev år 2002 utsedd till Årets bästa barnbok.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *