Min Morgon vs min morgon

I morgon kör mitt favorit-teveprogram igång, Min Morgon på FST5. Som jag väntat, hela sommaren lång. Jag ställer in teven att banda in programmet automatiskt eftersom Min Morgon kommer just då gröten ska kokas och barnen kläs på och vi ska gå till skola. Men efter morgonpromenaden brukar jag ta min kaffe och bänka mig i soffan med Saga lekandes vid fötterna (alltså det är det så jag hoppas det skulle vara och som det var för ett år sedan). Min Morgon är mitt sällskap där på förmiddagen. Hemskt intressant och skönt och mysigt. Såhär beskriver de själva Min morgon:

Min Morgon vill förmedla samma sköna känsla som runt ett frukostbord på en söndag, men varje vardag! Ett frukostbord där alla är välkomna, vad som helst kan diskuteras, fria tankar och idéer får florera och agendan sätts utgående från vad som engagerar, berör och vad som är i tiden just nu. 

Lite idyllkänsla får jag ju eftersom mitt frukostbord ser ut såhär såväl söndag som vardag:

Det är oftast sjukt kaotiskt; akta tekoppen, nej sätt inte hela osten i munnen, vems semla simmar i mitt kaffe osv osv. Det slutar med att jag sveper det kalla teet någon timme senare.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

4 svar på Min Morgon vs min morgon

 1. Daniel jakobsson skriver:

  Hmm. Du kanske ska testa nån gång att inte ha Saga sittandes PÅ bordet. Så kanske det går smidigare. Men vad vet jag om barn…. 🙂

  • sonja skriver:

   Supertips, men hur får jag henne att inte klättra dit upp? Inget hindrar henne, har försökt konfiskera stolarna, hon släpar och drar tills de är där de ska vara, vi har lagt stolarna upp och ner, hon vänder tills de står rätt. Någonsorts högt barbord kunde vara en lösning, men det strider mot vår konsumtionsmentalitet (vi köper ingenting nytt om vi redan har något som fungerar)…

 2. Camilla skriver:

  Bra att du bandar min morgon….Jag o Nicholas kommer gärna o filosoferar med er någon morgon ; ))

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *