Från garn till tröja

Det här ärtiga garnet ska bli en tröja till Saga.

Det är lite tråkigt att det ska kosta så mycket när man vill göra något själv. Det som jag tänker på är att sticka en tröja. Man tycker det skulle vara billigt att sticka själv, men nej garn kostar en förmögenhet. Du kan betala under 20 € för en tröja i en butik. En tröja till ett barn kan du få för halva priset. Okej, det gäller ju inte handstickat med merinoull och silke, men i alla fall. Det samma gäller ju matvaror. Vill man äta hälsosamma och goda råvaror får man vara beredd att betala mer. Alla vill ju äta hälsosamt och alla vill ju helst sticka med ekologiskt bomull, men då får man vara beredd att det svider lite mer i plånboken.

Som tur har den här tröjan varit väldigt användbar, det är samma tröja som flickebarnet kom hem från BB med. Nu är den dock aningen mer lik en bolero med trekvarts-ärm än kofta. Men den använd än idag alltså. Tills den här nya gröna blir klar.

 

 

 

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

3 svar på Från garn till tröja

  1. Linda / Snigeln skriver:

    Har man en kiva tröja kan man ju rispa upp den och använda garnet på nytt. Oj vad jag önskar arr jag kunde sticka mer än vantar och sockor!

  2. Christa skriver:

    Jag har nångång rispat upp en loppiströja med fint garn för att kunna sticka eget. Lite arbetsdrygt är det nog och så borde man egentligen behandla (väta, spänna ut) garnet för att det inte ska vara så ”lockigt” av förra stickningen.

  3. Linda skriver:

    Garn är tyvärr väldigt dyrt idag, och detsamma gäller tyg. Ska köpa tre meter linne snart, och pysselplånboken har liksom skruvat ihop sig och gömt sig i ett hörn av ren förskräckelse. Men det är ett väldigt fint garn du har fått tag i, och det går ju att repa upp handstickade saker om de blivit behandlade med omsorg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *