Ordkonstnären

Framför allt Artur har varit och är en mästare på att hitta på nya ord. Ord som jag tycker verkligt mycket om. Som till exempel ordet han skapade i morse, värdedyrast. När han var yngre älskade han allt som glinste, ett gemensamt ord för allt som glittrar och glänser, alltså glinser.

Sedan finns det ord som är små missförstånd också, de försöker jag så där försynt korrigera (får väl skylla på läraren i mig?) även om jag vet att de nog blir rätt snart. Iminstone är ett sådant, varför jag envisas med att säga åtminstone förstår den lille prinsen inte riktigt. Han sa ju det! Just det!

Även uttryck är Arturs specialitet, ”Öppna i lagens namn!” sa han till Harald då han var runt två och ville in på toaletten. ”Alvprinsen-med-fötterna-mot-himlen” var hans alter ego. ”Jag älskar dig mamma till slutet av alla världens siffror”. När man frågade honom vad han vill bli som stor svarade han rappt ”En som målar bäst”.

Le petit Prince:

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

1 svar på Ordkonstnären

  1. Mippe skriver:

    Härlig pojke!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *