Dagens saga

Bronsåret heter dagens saga, eller egentligen är det månadens saga. Det är nämligen den här boken jag ska jobba med under mina lektioner i modersmål här i Vasa. I morgon får jag träffa Annika Luther som skrivit boken och tillsammans med eleverna kommer vi att läsa boken, dramatisera och skriva egna texter. Storyline kallas det inom pedagogiken då man går in i boken och gör en egne resa utgående från bokens händelser. Så skall vi jobba kring den. Gissa om jag är nöjd?

Boken då? Den är en tidsresa i sig. Spännande och härligt fantasirik. Den handlar om Hertha som av en händelse hamnar 3000 år tillbaka i tiden, mitt till en Bronsåldersby.

Uppfriskande att läsa en finlandssvensk bok där de geografiska platserna är bekanta. Språket är lämpligt utmanande för barnen att läsa sig och Luther är en ordkonstnär som kan det här med att skriva tilltalande böcker. Den här boken skrev Luther 1995, nu har den kommit ut i pocketformat.

20111017-184432.jpg

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dagens saga

  1. Tina skriver:

    Låter som en spännande bok.
    Vilken tur du hade som fick detta ämne!

  2. A-L skriver:

    Åh, nu pirrerar det lite i mina jobbfingrar igen! Har själv gjort storyline med en liknande bok (vars namn jag inte för fem penni kan komma på just nu) i en femma ett år och det var både roligt och uppskattat! Dokumentera det bra bara så att man kan göra om ”resan” en annan gång!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *