Vad som har gått fel

Jag kan inte släppa det här, så vi spinner vidare på det temat tycker jag. Är ni med?

Hur skulle det vara med en skola för de med blå ögon och en för de med bruna?

Eller en för de som är vackra och en för de som är fula?

Nej nu vet jag en för HIFK anhängare och en för de som hejar på Jokerit.

Hittills har Jokerit-fansen styrt diskussionen om hur de vill att HIFK-fansen skall vara, men det är dags för HIFK-fansen att börja söka själv och hitta de roller som passar dem. Det är viktigt att i positiva ordalag börja prata om vad det är att vara HIFK-fan, att bejaka det och att ta vara på drivkraften hos dem. Det viktigaste är att signalera att det är okej att vara HIFK fan.

Texten ovan är inspirerad av den här texten ur artikeln:

”Hittills har kvinnan styrt diskussionen om hur hon vill att mannen skall vara, men det är dags för mannen att börja söka själv och hitta de roller som passar honom. Det är viktigt att i positiva ordalag börja prata om vad det är att vara man, att bejaka manligheten och att ta vara på drivkraften hos pojkar. Det viktigaste är att signalera att det är okej att vara pojke.”

Med det här vill jag alltså säga att det är för snävt att dra gränsen flickor-pojkar. Vem får bestämma om vem som skall placeras i vilken kategori? Vårt synsätt påverkar barnen. Våra förväntningar på barnen påverkar dem. Jag vill tro på en framtid där lika rättigheter och samma möjligheter gäller. Där individen spelar roll, att du spelar roll för att du är du. Att ingen höjer på ögonbrynen för att Ronja skjuter med pilbåge och Birk gillar balett.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *