Hitta vänner

På telefonen har jag en app som heter Hitta vänner. Själv har jag inte alls använt den har ärligt talat inte riktigt förstått idén med den. Daniel brukar tycka om att påpeka att han ser att jag är i Vasa, det är både skrämmande och fascinerande. Tycker det är lite mystiskt med dylik information. Fb har en liknande som talar om vem som är var just nu. Varför? Vill vi veta exakt vem som nu kommit hem, vem som är på vilken restaurang osv? Vill vi?

Dessutom visar appen att Basse är mer än 99 km från mig. Men hallå! jag vet!

Personligen skulle jag ha mer nytta av att hitta mig själv. Jag har nu tappat bort mig 170 gånger i Övis, jag har gått rakt in i en klass (högstadie) med elever, de stirrade på mig, jag på dem, jag backade och viskade ett förlåt, de stirrade. Jag har blivit eskorterad till klassrum, auditorier, gymnastiksalar med ett glatt ”sådärja, nu hittar du”, visst men inte därifrån. Tack och lov ligger matsalen mitt i byggnaden och den är stor och därifrån hittar jag till aulan, ser några tavlor jag memorerat och hittar klassrummet. Pust!

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

16 svar på Hitta vänner

 1. Daniel jakobsson skriver:

  🙂

  När folk inte hade mobiler så bestämde man en plats och ett klockslag för att träffas.
  Med mobilernas intåg blev det möjligt att va lite mer luddig, vi möts på stan. Eller bara ett enkelt sms : var är du?

  När hitta vänner och dyl slår igenom så kapar vi bort ännu ett led i detta förfarande.

  Tänk dig, jag är på stan, har tråkigt vill träffa nån. Öppnar hitta vänner oh ser att sonja sitter på ett cafe 100 meter bort. Jag travar dit och säger. Hej. Får man slå sig ner!!!

  • Sonja skriver:

   Aha. Just det, det stämmer. Nu blir jag mer och mer övertygad. Kanske det inte var en tillfällighet att jag och Erika sågs mitt på torget igår? Glöm ödet, sammanträffanden osv. Erika hade full koll?! Haha.

 2. Lina skriver:

  Jag gillar inte tanken på att alla vet var jag är. Har inget emot att veta var andra är om de vill berätta det och kan själv också berätta var jag är ibland. Men tycker det ska vara frivilligt!

 3. Micaela skriver:

  Sonja! Du beskriver mina hoods – jag skulle vara den perfekta guiden! Så många gånger har jag suttit i den matsalen och ätit!

  Håll ut där i Vasa, du är på väg mot att bli en än mer fantastisk lärare, snart får du komma hem igen – och fortsätta vara fantastisk här!

 4. Patricia skriver:

  en sån skulle jag också vilja ha.
  hitta-mig-själv manick.
  om den ännu sku hålla reda på mina nycklar, min plånbok (o mina barn), så…

 5. Tina skriver:

  Huu, jag tycker det skulle vara jätte skrämmande att alla skulle kunna följa mig och veta var jag är.

 6. Paula skriver:

  Jag går ofta vilse och hittar inte dit jag ska. Då brukar jag ringa Daniel och han kollar i kartan på datorn. Då vore det jättebra om han kunde i sin maskin se var jag är!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *