Yrsel-fråga bloggen

Plötsligt, som slagen med en slägga, drabbades jag av akut yrsel. Lade ner mig på soffan då rummet bara tvinnade, med det kändes bara värre, taket flöt fram som en vild flod, försökte fokusera på en punkt med det var omöjligt. Nu en timme senare känns det bättre men långt ifrån bra, ett svagt illamående kom istället.

Vad kan det månne bero på? Lågt hemoglobin? Lågt blodtryck? Jag är inte trött, inte hungrig och har inte huvudvärk, bara mycket, mycket yr…

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 svar på Yrsel-fråga bloggen

  1. Anna La skriver:

    Ojdå. Det kan säkert vara lågt Hb eller lågt blodtryck, men det brukar väl gå över då man ligger ner. Man kan ringa hälsoupplysningen (09-10023) som ju borde tala två språk, men nog ofta kan bara ett. Det är alltså en hälsovårdare som svarar och ger råd. Jag har använt den mycket då barnen var små och jag var osäker på om jag skall fara till läkare eller inte. Hoppas du mår bättre!

  2. Fia skriver:

    Hälsoupplysningen är ett bra tips! Själv blir jag väldigt yr om jag har stela muskler i nacken. En god natts sömn hjälper då bäst. (Sen brukar jag alltid få frågan ”är du gravid” om jag säger att jag är yr).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *