Om trots och tjat

Linn skriver ett så jättefint inlägg om trots, läs! Tänker själv i lite liknande banor, trots behöver mötas med kärlek och kramar. Saga är ju inte där ännu, hon säger bara joooo om allt man föreslår men jag har erfarenhet av trots med de äldre barnen. Det är svårt att lägga band på sig då man är mitt uppe i det, men en grundregel som jag försöker följa är att undvika ordet nej och inte.

Vi föräldrar tjatar mycket på våra barn och helt i onödan. Vi tjatar för att vi är stressade och trötta och irriterade och då går ilskan ut över barnen. Robin Laurén som skriver på bloggen navelfluff (härligt namn på en blogg för övrigt) har löst problemet med att sluta tjata, läs mer här. Spännande följetong.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *