Lucka 14: Berätta om ett fotografi som någon annan tagit på dig

Här står jag i sommarsolen. Året är 2002. Jag valde den här bilden för den påminner mig om en så rolig sak i mitt liv. Under den här tiden studerade jag teologi och hade påbörjat min gradu. Det var ingen dans på rosor direkt och inget som riktigt tilltalade mig. Litteraturen stod mig varmt om hjärtat så jag valde att utgå från något litterärt verk. Så kom det sig att jag började fördjupa mig i folktron och hur den tar sig uttryck i Anni Blomqvists böcker Stormskärs Maja.

Nåja var kommer det roliga in? undrar ni. Jo det visade sig att jag fick åka på forskarresa till Åland, ut till ”Stormskär”, det heter Väderskär på riktigt. Och så kom det sig att min gradu, som jag varit så irriterad på, förde mig sig något så här skojigt. Jag fick träffa Anni Blomqvists syster, jag fick privatguidning i Annis hem, jag fick åka ut till Stormskär. Där gick jag omkring med min lilla familj, på samma berg som Maja en gång stått (i filmerna då alltså) och insöp alla detaljer och stämningen. Svårt att beskriva i ord. Men jag var fasligt lycklig.

Linluggen på bilden är ingen mindre än Harald. Blusen jag har på mig använder jag för övrigt flitigt ännu!

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *