På gränsen

Termometern visar minus tio, det biter i kinderna och känns ljuvligt vintrigt. Saga sover ute i alla fall, väl nerpackad bland ylle och dun. Men hemskt mycket kallare ska det nog inte vara. Då får hon sova inne.

Är det någon annan än våra engelska släktingar som tycker vi är lite knasiga som har barnen ute och sova? Läste någonstans att det var Arvo Ylppös idé, stämmer det?

20120116-133611.jpg

20120116-133622.jpg

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

12 svar på På gränsen

 1. malinofreja skriver:

  Det är så mycket vi gör lika att jag inte kan låta bli att förundra mig över det ibland. 🙂 Freja är inpackad i en likadan åkpåse, men i rött, likadan halare. Somnar på noll tid. Jag har också hört att det var Arvo Ylppös rekommendation.

 2. Pia skriver:

  Visst var det Ylppö. På barnkliniken finns foton hur han står på en av balkongerna och håller en naken spädis i famnen. På vintern 🙂 Klok karl, mina barn har alltid sovit mycket bättre ute än inne, sommar som vinter.

  • sonja skriver:

   Så har mina barn också, frisk luft och gosigt trångt i vagnen, de verkar gilla det.

   • Carina skriver:

    Tror bestämt det med! Minns att de tyckte om att krypa ner i vagnen väl inpackade. Sally från Amerika tyckte vi var helknasiga, tills hon bestämde sig för att testa att ha pojken ute då han sov så dåligt inne och så blev det i fortsättningen med! Hon blev lika knasig som vi! ;D

    • sonja skriver:

     De måste ju tro att vi inte är riktigt friska, slänga ut ungen i en temperatur man själv inte kan vistas i… Roligt att höra om Sally.

 3. Tina skriver:

  En manlig vän (finländare dock, om än till själen sydeurope) hotade en gång för länge sedan att anmäla oss till socialen för att vi stoppade ut vår baby. Vi försökte förklara att det är helt normalt, men han trodde inte.

  Visst är det så mycket skönare att sova ute i friska luften.

  • sonja skriver:

   Hihi, men ibland funderar man ju nog att är det bara en fix idé vi fått här i Norden? Måste ju verka crazyt för sådana som inte är vana med det.

 4. Maria skriver:

  Min mans mormors syster bor i USA och har fött sitt barn där för länge sedan. Då hon hade barnet ute och sova så var det många grannar som hotade att anmäla henne till socialen. 🙂 Och jo, det var Arvo Ylppö. Tror jag läst någonstans att han började med den rekommendationen pga tuberkulos och att det var bättre att sova ute för preventiva orsaker.

 5. Charlotte skriver:

  En gång hade vi en kinesisk professor som ville studera vårt familjeliv på besök (låååång story…) och han tyckte att det var så oerhört sjukt att dottern sov ute i vagnen att han krävde att få bli fotograferad bredvid vagnen med det sovande barnet och metervis med snö. Undrar just vilka reaktioner det fick på hans hemuniversitet sedan… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *