Om att hata eller älska vintern

Jag tycker synd om alla dem som hatar vintern. Karin, min söta vän, beskriver det så bra att jag nästan förstod. Är det så det känns för er, beklagar jag, verkligen.

Själv älskar jag snöknarr under tjocksulade vinterkängor, mina snygga utebyxor och den vindtäta jackan. För att inte tala om snötyngda grenar och lårhöga drivor. Jag är barnsligt förtjust i att med handskprydda händer gräva fram vår bil. Skida, brottas i snöhögar och susa nerför pulkbacken. Ja, ni förstod poängen.

Nu kör vi gallup, vad är du, för eller emot?

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

25 svar på Om att hata eller älska vintern

 1. Konrad skriver:

  Helt klart för,
  är sa mycket ljusare och trevligare med snö än utan.
  Snart kan man ga pa isen ocksa 😀

  Köpte en sa kallad ”lumikola” och gjorde snöjobb första gangen pa 6 ar,
  är tillsvidare helt roligt

 2. Anna La skriver:

  Jag är nog lite tudelad, men helt klart föredrar jag sommar. Men sommar året om tror jag skulle bli för mycket, lite köld och snö emellanåt är helt ok. Måste man välja?

 3. simon skriver:

  Riktig vinter, fine… Slaskpölar som idag vid Tre sneder -nej.

 4. Tina skriver:

  Jag är för. Ska det vara vinter så ska det; mycket snö och minusgrader. Och eftersom jag råkar bo på dessa breddgrader, så känns livet så mycket gladare om jag även älskar vintern – är glad för att jag gör det. Tycker sommaren är bäst, men nu handlade det visst inte om det!?

 5. marica skriver:

  lite emot är jag nog. Men det är nog inte vintern och snögnistret, utan det som kommer med iform av påklädningsprocedurer, tvätt som ska hängas inne och nersnöade vägar till jobbet. Men om jag får vara ledig och hemma och solen skiner så nog kan jag då uppskatta den jag med.

 6. Jessica skriver:

  FÖR!!!! Ordentlig vinter ska det vara. Allt känns så mycket bättre då det är ljust ute. Jag tycker om att skotta snö.

 7. Pia skriver:

  Helt emot. Från november till april går jag omkring och fryser. Och då spelar det ingen roll om det är riktig minusvinter eller slaskvinter. Borde säkert gå i ide.

  • sonja skriver:

   Äsch, stackars dig. Hoppas du hittar varma kläder, annars är lager på lager nästan bättre. Gå inte i ide, gör då hellre som Snusmumriken.

 8. skrutte skriver:

  helt för! håller med varenda ord du skriver. älskar årstider – skulle inte kunna leva utan dem!

 9. Anna Li skriver:

  För! För ordentlig, snöig vinter alltså. November behöver det inte vara mer än en månad per år… 🙂
  Däremot kraftigt emot folk som tror att man kan köra som på sommaren i snöstorm och halka! Flera obehagliga situationer idag. Värst var långtradaren som körde om, riktigt fast i (och jag kunde inte köra till sidan för där fanns ingen vägren, bara en snövall). Fattar de där chaufförerna inte vilka dödsmaskiner de kör??!!!

  • sonja skriver:

   Ja det där är inte roligt, farosituationer är värst och dte att människor inte kan acceptera det att nu måste vi sakta ner, det går inte att köra lika fort som på sommaren och att det är bättre att komma för sent än att riskera en annan människas liv.

   Ps. Det måste vara november, annars skulle inte jag få fira födelsedag.

   • Anna Li skriver:

    Jadå, visst ska vi ha november – födelsedag eller inte 🙂 November är en månad som är värd att njutas av och som ska ha sin plats. Men inte i december, januari, februari, mars…..

 10. Mats skriver:

  Skulle jag vara fri att göra vad jag vill när jag vill – skulle jag kanske kunna uppskatta vintern. Om jag bara skulle kunn slänga mig ut och leka i snön för att sedan krypa ihop framför den öppna barasan med en bok och något gott. Då jäklar i gräset kan tom JAG gilla vintern.

  Men det kan inte, har ingen brasa. Måste jobba, handla, köra, kuska, jobba lite mera. Vara här och där samtidigt. Ser skönheten i snön – men hatar allt det den ställer till med för att dagen skall fungera smidigt.

  Hatar kylan för det den ställer till med för medmänskorna. Påbyltade skuggfigurer med kurade ryggar med pipion neddragna över öronen. Den totala avsaknaden av civilserad mänsklig värdighet och elegans. Svart, svart, svart så långt ögat ser. Eller så ful brokigt att epileptiker får problem. Michelingubbar, fuskpälskragar. Få ler, allt handlar om att överleva dagen. För att ta sig an den nästa, och den nästa, och… Värdighet vart försvann du?

  Väntar på solen, värmen, på att mänskligheten tinar upp, på leendena som man faktiskt ser, på att mänskor igen talar med varandra istället för att grymta bakom en halsduk, att kunna gå på café utan att grannen stinker av våta kläder och svett.

  Sumering. Vintern är inte civilserad, uppskattar att vara civiliserad här i stan. Så vintern och jag matchar inte – Här. Man om jag kan vara på stugan och vara ocivilserad så bring it on. Hit med snö och kyla. Grottmannen i mig fixar det.

  • sonja skriver:

   Men kanske skulle du inte se skönheten i hur människan växer och rätar på ryggen då vårsolen värmer om du inte hade vintern som kontrast?

   Jag är glad över att kunna ta pulkan till butiken, så för mig är snön faktiskt ett hjälpmedel, jag slipper bära 20 kg mat.

   Nä Mats, jag förstår dig, och tycker om dig även om vi tycker olika. Kram!

 11. Nina skriver:

  Älskar snö!

 12. Melli skriver:

  Då det är vackert vitt och tyst, då njuter min själv och jag går omkring och bara ler förnöjt. Snöstorm däremot, i synnerhet då man ska iväg och gå med vagnen flera kilometer till skolan på oplogade vägar, njae.. Men då är det ju bara situationen det är fel på, och det lilla barnet som avskyr snö och därför inte ännu kan bli dragen i pulkan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *