Taktikröstning?

Har funderat på detta sedan julen då jag talade om saken med min kloka svägerska Aurora. Var helt säker på att rösta på Biaudet, men så pratade vi om saken och hon fick mig att inse många saker. Hon hade träffat Pekka Haavisto och beskrev honom som en bra kandidat med många goda egenskapen och framför allt en kandidat med förutsättningar att komma till andra valomgången. Så efter moget övervägande kommer jag att taktikrösta, det är lite tråkigt, för det visar ju inte hur valet egentligen skulle kunna se ut.

Det blir första gången jag inte röstar på en kvinna. Det känns lite sorgligt och jag känner mig lite som en svikare.

Tänker jag rätt?

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

12 svar på Taktikröstning?

 1. Satu skriver:

  Jag kommer att taktikrösta (har tänkt lite som Aurora) för jag vet att om jag skulle rösta enligt hjärtan så skulle det vara en ganska stor chans att jag måste då på andra omgången välja mellan paha och ännu värre. Men en taktikröstning så har vi kanske en helt okej typ där att rösta på. Men första gången utanför ”eget” blir det nog för mig också, och det gör mig lite nervös måst jag erkänna!

 2. Anna La skriver:

  Läste någondera kvällstidningen där det var en intervju med Väyrynen och Haavisto. Jag har redan röstat och det tröstade mig att Pekka sade att den kandidat av de andra som han tycker står honom närmast är Eva Biaudet.

 3. Camilla skriver:

  Jag har också velat mellan Haavisto och Biaudet…..Men rösten faller nog även här efter moget övervägande på Haavisto ; )

 4. Linda / Snigeln skriver:

  Jag taktikerar också, och röstar på Haavisto. För mig är inte könet det avgörande, utan det som finns mellan öronen! Och jag velade länge mellan Biaudet och Lipponen (av språkskäl, främst – båda skulle ha stött en stark svenska i landet), men eftersom ingendera av dem egentligen har någon realistisk chans ger jag hellre min röst till Haavisto, som är Väyrynens starkaste motkandidat. Och i övrigt en tolerant, jämnställd, grön, otroligt erfaren och klok person.

  • sonja skriver:

   Naturligtvis räcker det inte bara att se till könet, men just i detta val var det enklare, både könet och språket talade för. Dessutom verkar Eva vara en smart kvinna.

 5. Simon skriver:

  Röstar också på Haavisto. biaudet hade också varit mitt andra alternativ…

 6. Björn skriver:

  Sonja nå no röstar du ju nästan då på en Kvinna. Annors ha jag också fundera på att taktik rösta,,, men int vet ja de känns lite mesigt.

  • sonja skriver:

   Hmm, vet inte hur du ser på saken men för mig är det att han är homosexuell en bra orsak att rösta på honom, ett ställningstagande i sig. Men förstås är detta inte det enda, bara ett extra bonus. Precis som det skulle vara ett extra bonus om han vore kvinna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *