Är det lättare att vara mot än för?

Vi har kunnat konstatera under den senaste veckan att det tycks vara lättare att vara mot Haavisto än för Niinistö. Åtminstone har jag inte hört någon säga varför de skulle rösta på Niinistö men nog hittar de orsaker varför de inte skulle rösta på Haavisto.

Kan man då dra slutsatsen att många inte röstar för en ny president utan mot en annan?

 

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 svar på Är det lättare att vara mot än för?

  1. Maria skriver:

    Jag röstar nog inte mot Haavisto men nog för Niinistö. Varför jag röstar på Niinistö är min egen sak och jag har baserat mitt beslut på vad han står för. Jag har inget emot Haavisto och blir allt mer trött på alla (inte du) som låter en förstå att om man inte röstar på Haavisto är man homofob, intolerant och konservativ. Det är jag ju inte! Haavisto är bara enligt mig inte en lika bra kandidat som Niinistö men definitivt värd sin andra plats för han är en jätte bra kandidat!

    Det blev råddigt, tycker inte om att tala politik. Jag tycker alla har sin rätt att tycka som dom vill men jag har redan stängt öronen för all propaganda som t.ex. snurrar på facebook. Jag orkar inte se en till jämförelse mellan kandidaterna och speciellt inte en där dom jämför skolbetyg!

    Men som sagt, jag har inget emot Haavisto. I detta val vinner Niinistö min röst men om t.ex. Haavisto ställer upp om 6 år men Niinistö inte så tror jag chanserna är stora att jag kunde rösta på Haavisto då (om inte någon annan ”ännu bättre” kandiderar mot honom så klart). 🙂

    Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *