En liten uppdatering och en gnutta gos

Alla är sjuka här i min stuga. Jag försöker räcka till och leker sjuksyster efter bästa förmåga. Snörvel och host och värma svartvinbärsdricka, torka liten näsa på febersjuk flicka.

Läkaren hittade inget fel på någon av barnen. Vilket ju var jättefint. Vanlig vinterflunssa med andra ord. Det är många som har det just nu förstod jag.

Vi har byggt en provisorisk säng mitt på vardagsrumsgolvet eftersom soffan bara rymmer en och alla vill vara i vardagsrummet. Det är ganska mysigt och gosigt mitt i all misär. Nu skall jag traska till butiken för att fylla på näsduksförrådet, kanske det slinker med något gott. För visst blir man frisk av något gott?

Gosigt, är inte det ett vackert ord? Gos. Ett typiskt onomatopoetiskt ord.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

6 svar på En liten uppdatering och en gnutta gos

 1. Micaela skriver:

  Krya på er! Vardagsrumslogin låter skön!

 2. Karin L skriver:

  Vi är också sjuka, igen! The never ending flunssa. Hoppas dina sjuklingar kryar på sig och är på benen till sportlovet!
  Ha det bra

 3. Mikaela skriver:

  Jag vill passa på att säga att jag beundrar din positiva inställning till er misär. Beundrar STORT! Jag sitter i samma båt, det blir en vecka nu av sjuksysterliv. Och jag är nog mer uppgiven än du. Men när jag läser hur gosigt och mysigt ni har det trots allt, så skärper jag mig också lite. Försöker ta det med ro och hitta på nåt bonusprogram vi kan syssla med i helgen. Istället för det där ena kalaset vi var bjudna på.
  Och JA, gott ska man ha när man är sjuk. Annars blir det inget!
  Hoppas ni kryar på er så det blir lite sportlov också.

  • sonja skriver:

   Nåh, idag flydde jag ju fältet och lämnade alla hemma med lika sjuka mannen. Bara: hejdå, mamma kommer sen då hon vill…. Det var fasligt skönt måste jag erkänna, sen gick jag ännu i bastun en timme, ensam.

   Jag är hemsk. Jag skäms. Inte!

   Smart att vara sjuk nu och inte på lovet tycker jag! De brukar bli på lovet. Vi missade också kalas! Snyft.

   Krya på er ni med, annars får vi väl ses och skjuka tillsammans. Det verkar nog gå åt rätt håll här. Kanske var det chokon?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *