Att förvalta sin tid

– När stickar du? Här försöker jag skapa mysstunder med ”mamma stickar sålänge du matar mollygosedjur etc” – men näpp, mamma ska inte sticka! o så går hon o drar ur stickorna då jag inte ser. Även om hon är så lycklig då jag berättar att stickar åt henne….Hur hittar du tiden? o vad säger dina barn?

Fick denna fråga här på bloggen. Det är ofta jag får frågan, hur jag hinner med den ena och det andra, som att läsa, städa eller just sticka. Det är lite svårt att sätta fingret på det, vad är det som gör att jag hinner? För jag lagar mat, jag handlar och jag för barn till hobbier precis som alla småbarnsföräldrar. Ofta stickar jag mitt på golvet bland lego och klossbygge, eller då jag sitter bredvid pojkarna då de gör sina läxor. Jag är kanske rastlös för jag har svårt att se en film utan att sticka, tycker nästan det är slöseri med tiden liksom. Jag behöver inte titta på det jag stickar, utom då jag ska göra ett mönster eller maska av, det kanske underlättar?

Vad mina barn säger då? De har ju inget att jämföra med, de tror väl att alla mammor alltid stickar eller att alla mammor läser romaner medan de steker plättar?

Idag blev jag för övrigt klar med Sagas klänning. Den kommer bättre till sin rätt med vita kläder under, nu drog jag den bara över de kläder hon hade på sig. Det här var en härlig grej att sticka, rundsticka med mest räta maskor, en riktig titta-på-teve-medan-du-stickar-arbete med andra ord.

 

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

12 svar på Att förvalta sin tid

 1. Mikaela skriver:

  WOW! Du är så jättejätteduktig. Och klänningen är ett mästerverk.
  Jag vill igen kommentera (jag har blivit det nya viruset på din blogg). Jag stickar också mycket. Också när jag ser film eller tittar på tv med barnen. Det är precis som du säger, slöseri med tid att inte göra det när man ändå sitter ner.
  Men jag kan inte sticka någo riktiga grejer. Jag drömmer om att kunna sticka en tröja. Men jag förstår inte stickrecept. Jag kan sticka bara vantar, mössor, halsdukar, sockor…
  Så grattis till den finfina klänningen.

  • sonja skriver:

   Nåmen tack. Jag kan lära dig läsa mönster om du vill? Jag som inte kan finska har lärt mig sticka på finska, så ingenting är omöjligt. Jag kan knappt uttala: ota langankierto puikolle men jag vet hur man gör ;).

   Det finns lätta tröjmönster, du kommer att klara det. Jag har ett jag kunde låna dig. Stora stickor och grovt fritidsgarn…

 2. Mia skriver:

  Har du hittat till garnoutleten Menita i Sökö? Stort, oftast bra erbjudande, trevlig personal o i källaren finns ett ”stickcafe'”

  Till på köpet säger de att man kan komma dit med sin stickning om man behöver hjälp!

 3. Lillen skriver:

  Men känner du inte att du på ngt sätt är ”halvhjärtat”/ ”halvdant” med barnen slöseri med vad du gör? Åtm. Jag, talar för mej själv nu, känner att jag vill göra en sak åt gången. Speciellt när det gäller barnen- leker jag med dem eller är jag med dem gör jag inget annat samtidigt…

  • sonja skriver:

   Inte egentligen, de sysselsätter sig jättebra själva men vill ändå ha sällskap. Förstås leker jag också med dem, bygger tågbana eller leker rollekar, och läser massvis med böcker, då går det ju inte att sticka. Men jag orkar inte leka med dem hela tiden och då tycker jag att det här fungerar som en kompromiss, jag är där, ser vad de gör, kan prata med dem osv men låter dem bygga själva tex. Tycker att det är bra att de kan leka lite själva också.

 4. Camilla Meinander skriver:

  Jättefin blev Saga i sin nya klänning, du är duktig Sonja! puss från mamma

 5. Susanna skriver:

  Jättejättefin klänning! Var har du hittat mönstret?

 6. Tina skriver:

  Jag är också imponerad över hur du hinner med så mycket extra; stickar, läser, leker, bakar och bloggar. Jag har ju t.o.m. mycket egen tid och ändå hinner jag bara med litet eller inget av nämnda saker. Tror jag blivit förslöad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *