Lite orolig

Fick träffa min nyfödda brorsdotter. Hon var just så ljuvlig som bara nyfödda kan vara.

Det som oroar mig är Saga. Hon mår inte bra. Hon har varit sjuk en vecka, trodde det var någon slags vanlig flunssa, men så började hon vägra äta och gråter hela tiden. Nu på kvällen blev avföringen helt vit, vit! Vi ringde hälsorådgivningen, det blir läkarbesök i morgon. Jag undrar vad det kan vara. Nu har jag huvudvärk.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

14 svar på Lite orolig

 1. Kajsa skriver:

  Härlig header du har, vintrig och härlig.

 2. Mia skriver:

  Vår T fick också vit avföring, detta i samband med magsjuka. Då hon började äta normalt så blev allt normalt!
  Hoppas Saga kryar på sig snabbt!
  Det gör så ont i mammahjärtat då ens små älsklingar är sjuka…

  • sonja skriver:

   Vad skönt att höra, jag hoppas ju att det skulle bero på just något sådant och bara blir bättre. Jag bukar inte alls oroa mig speciellt lätt, inte för feber och sällan ens för magsjuka, men det här, det var så konstigt, har aldrig sett eller hört om liknande, men det är väl sådant man inte ska tala om…

   Jag hoppas vi får lugnande besked av läkaren i morgon, skulle det ha varit jätteallvarligt skulle de ju ha tagit in oss direkt. Försöker jag tänka.

 3. Malin skriver:

  Ou nou, staki liten 🙁

 4. Melli skriver:

  Oj nej. 🙁 Hoppas det inte är nåt allvarligt,kanske just att hon inte ätit så mycket. Här hade inte minstingen ätit nåt förutom gröt och nåt smått (+ammat massor) på över en vecka innan ikväll då han tydligen hade aptit för en hel del spaghetti bolognese efter att vi varit ute en stund för första gången på en vecka. Förutom att han varit sjuk har det också ploppat fram en ny tand så det förklarar ju bristen på aptit. Aamos/Trapp hade ju feber i en vecka han, många dagar där kring 40. Nu är vi som tur på bättringsvägen, men inte är de ännu helt sig själva.
  Men vad skönt att du är hemma åtminstone, det var säkert inte roligt att vara i Vasa då hon/de var sjuka. Nu ska ni krya på er!

 5. Camilla skriver:

  Stackars lilla Saga…Hoppas hon snart blir frisk !

 6. Mikaela skriver:

  Det blir säkert bra. Jag är helt säker.
  Hoppas Saga blir frisk och kry. Jag minns att någon läkare sagt attväldigt sällan färgen på avföringen indikerar någon fara, vit, röd, grön, gul… Bara om det är blod…
  Jag hoppas han hade rätt.

 7. Anna skriver:

  Är eländigt med långtida bobbor. stackars lilla gumma.
  Du vet säkert om den nya produkten biophilus strong, dvs vätskeersättning med mjölksyrebakterier? den e helt super, håller magen igång o jag tror stenhårt på mjölksyrebakterier. De ska ju få i sig över 1 liter vätska per dag, så den bästa möjliga vätskeersättningen är oumbärlig.
  O se till att kräva remiss till barnkliniken ifall läkarn tvekar – kan vara bra ha färdigt om tex man måst fara in på natten, blir betydligt kortare väntetider. Sådana där små praktiska saker som underlättar, så man får lägga all energi på att pyssla om den lilla.
  Men är säkert inget extra, går ju massor av influensor o mykoplasma o u name it, så läkarna vet nog vad de ska kolla efter……lycka till!

  • sonja skriver:

   Nej det kände jag inte till, men vi har vanliga mjölksyredroppar, skulle kunna ge dem för säkerhetsskull.

   Tack för tipset. Vi håller tummarna att hon hållls frisk nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *