När gör våren entré?

Många suckar över den nykomna snön och många längtar till vår och värme.

Här kommer Skid-Olle: (här är hon i klädd kompisen Nicholas kläder,  kläder gjorda för barn, då hennes mamma gjorde en Peppe). Gumman Tö gumman Tö ta bort vår snö!

Fast man vet att den kommer, våren, så är väntan nästan olidlig vi det här laget. Barnen suckar då jag prutthurtigt försöker med ett ”det måste komma lite ny snö för att ta bort den gamla”. ”Jaja mamma, men nu är det tionde gången du säger det, nu tror vi inte på dig mer!”

Nu önskar vi alltså sol och värme, hör du det våren?!

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

3 svar på När gör våren entré?

 1. Syster Cee skriver:

  Madicken var oxå sur och lika jag(överpositiva) försökte uppmuntra med samma som du, då sa hon ”Aaahh, jag vet, du ha sagt de…men man kan försöka med en dikt – dumma vinter blås nu bort, annars e våren kort” ;D Inte illa! Sen tillade hon att hon gillade nog den riktiga vintern, men nu vill jag ha VÅÅÅÅR!! Nog kommer den! 😉

  • sonja skriver:

   Härliga unge, det var den finaste dikten jag hört. Och sant det där med att våren blir kort. Krama henne från moster och lilla charmisen också.

 2. Tina skriver:

  C säger glatt med sitt stora leende varje gång det snöat: ”Ah, det är sådan där snö som äter upp den gamla snön…naps, naps…”.

  Jag tar den nya snön med ro. Nog smälter den snart och fort bort och sedan har vi länge snöfritt igen. Undrar om de människor i länder med likadant klimat dag ut och dag in diskuterar vädret lika mycket som vi med stor variation.

  Härligt ljust är det också då solen ännu glittrar på snön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *