Se upp för solen

Jag har bestämt att akta mig för solen i år. Är ingen soldyrkare direkt, men nog har det hänt att jag suttit och läst i solen. Varmt och skönt är det ju, men farligt. För precis ett år sedan fick jag utslag på bröstet av solen, det var vårens första värmande solstrålar som gav mig en massa kliande, fula utslag. De försvann i december! Min mamma råkade ut för samma sak vid samma tidpunkt, hennes utslag gick inte bort, de måste behandlas. Hennes läkare berättade att detta är ett förstadium till hudcancer.

Det var en väckarklocka för mig, jag måste undvika solen. Jag är ljus och oberoende hur mycket jag solar är jag alltid vitast. Men det är också okej. Hellre vit än sjuk.

Familjen Albino:

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

13 svar på Se upp för solen

 1. Åsa skriver:

  Det känns som om solen blivit farligare de senaste åren, eller så är det huden som förändras med åren, för jag, som ändå inte är riktigt vit, blir lättare bränd nu än tidigare. Och det kan jag ju säga att jag sett tillräckligt många tanter med ljus hy som solat sig, så hyn är skrynklig, läderaktig och mycket mörk, för att kunna säga att det verkligen inte är vackert. Alla borde alltså göra som du, hålla sig undan från solens farliga strålar.

 2. Camilla skriver:

  Du skulle SE hur mina solnippor ser ut aaauucchhh
  Men jag kan ju inte låta bli solen : (

  • sonja skriver:

   Kom bort från solen genast! Du är för viktig för mig för att utsätta dig för dens farliga strålar. Har inte Mary Kay en brun utan sol? De måste göra en i annat fall.

   • Annika skriver:

    Visst har MK solprodukter, bl.a 30 och 50 till kropp… Olika typer till ansikte, decoltage osv.. Skriv till mig så hjälper jag er 🙂 Ni får såklart 20% på första köpet och skickar portofritt, med nöjdhetsgaranti.. annika.kvarnstrom@gmail.com

 3. Jessica skriver:

  Jag klarar av solen riktigt bra. Blir brun direkt så egentligen har jag väl så där stort sett inget att vara rädd för MEN det var häromdagen som jag satt och tänkte att tänk om jag får hudcanser och dör för tidigt, att måsta lämna mina barn och min man för tidigt. Jag blev riktigt rädd.

 4. Christa skriver:

  Solbränna är så 90-tal! Jag har också slutat sola – det är rätt skönt faktiskt 🙂

 5. Mikaela skriver:

  Solen är härlig o varm o fin. Men ack den ska man inte dyrka. Det är rätt Sonja att akta sig och hålla sig undan. Solnippor är hemska. Alltid är de inte ett förstadie till cancer, ibland beror de på nåt annat. Men solnipporna berättar nog något för en: man ska skydda sig.
  Tips från en som inte alls får vara i solen: märket Vichy har en jättejättebra solkräm, solskyddsfaktor 50. Den använder jag och mina barn hela sommaren. Dessutom ska man ha lite långärmat också.
  JA, solbränna är so last season!!!!! Dessutom håller jag med att sånt skinn som sett för mycket sol inte ser så snyggt ut när det åldras.

 6. Abigail skriver:

  Jag är också väldigt vit och har också kört samma stil som mina små barn nu: långärmat, långbent, solhatt med bred brätt och ibland t.om. strumpor, riktigt små barn rekommenderas det ju inte att man använder solkräm på. Och egentligen har det varit riktigt skönt att slippa solkrämsklet och att bli svettig under solkrämen. Ifall det blir solkräm kör jag med barnkräm med endast fysikaliskt skydd som borde rikta bort strålar utanför huden och inte inne i hudlagren.

  Däremot så har jag svårt med att undvika solen under de hetaste timmarna på dagen (kl. 11-15) – när ska man annars hinna ut med barnen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *