Mina sommarplaner

Sedan år 2000 har vi haft för vana att vandra på somrarna. Runt 20 km per dag i 5-6 dagar. De åren våra barn har varit nyfödda har vi inte gjort det, men annars. I år måste Basse jobba och jag planerar åka ”ensam” med våra tre barn. Är lite rädd för hur jag ska klara det, tar jag vatten över huvudet? Kommer jag att orka? Jag tror och hoppas på det bästa och tänker göra det. Jag har gått igenom lite gamla bilder för att påminnas om varför. Nu vet jag varför vi måste göra det igen och igen och igen. Pojkarna är superduktiga och har vandrat själv från det de varit fyra år  (innan dess bar vi dem på ryggen) . De går sällan med mig eller Basse utan hittar nya vänner, vilket jag tror är orsaken till att de aldrig klagar eller gnäller. Vid pauserna förser jag dem med mat (bröd och frukt) och alltid lite godis. Att fiska upp en laku eller choko då humöret börjar tryta är hemligheten bakom allt.

Jag bjuder här på en bildkavalkad från olika vandringar under åren med barnen.

Snickarn och Harald och Anna-Lisa. Anna-Lisa finns inte bland oss mera. Harald kallade henne för ”min bästa vän”. De här har vandrat tillsammans år efter år. Anna-Lisa har lärt Harald allt man behöver veta, han kunde namn på blommor och djur och ätliga rötter osv.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

8 svar på Mina sommarplaner

 1. Det skulle jag också vilja göra nåt tag! Ifjol körde vi i närheten av både UKK nationalparken i norra Finland och Koli i östra, och tänkte att det skulle vara fantastiskt att vandra där. Har ni besökt nåndera nångång? Eller har du tips på andra fina ställen?

  • sonja skriver:

   I Åbo gick vi ofta i Kuhankuono, kallas för fattigmans-Lappland, det var fint. Jag vill också vandra i östra.Finland, min pappa har en stuga där dessutom, så vi borde verkligen.

 2. Satu skriver:

  Jag tänkte i år börja med det där vandrande. Försiktigt, bara en dagsvandring, eventuellt en natt i ett tält. Kidsen är nu i en sån springåldern (3.5 och 2) att jag tänkte att det måst lyckas, om de orkar springa runt hela dagar ute så orkar de gå/springa i skogen också. Och jag skall orka gå med min mage en liten runda, det måst ju bara lyckas för jag vill så, rundan får ju ta hela dagen om det går långsamt. Så jag tänkte lite på det som finns i Esbo, Noux heter det väl? Visst kan man övernatta där? Eller så kör man bara hem, int är det ju så långt borta. Fina bilder, spec den som visar dig vid nån sjö och klar blå sommarhimmel… aaaah. Vart tänkte du ta din barnaskara i år?

 3. Ansku skriver:

  Det kommer att gå jätte bra att vandra ”ensam” med alla tre barn. För visst är det så att ni har farmor o farfar och en massa andra härliga människor med?
  Vi har varit och vandrat i Lappland med barnen en gång (de var då 5mån och 2,5år) i Saariselkä. Själv har jag varit på ett antal Lapplands-vandringar innan barnen, och det är nog bara så, att varje höst längtar jag tillbaka… Så jag förstår dig väldigt väl, att du vill ut och vandra i sommar också =)

  Åtminstone Saariselkä kan jag rekommendera för den som vill vandra med barn och ha en bas, därifrån man kan göra dagsvandringar. I Saariselkä fanns det många olika dagsvandringsalternativ att välja mellan, och terrängen var inte sådär jättesvår, inga stenbumlingar man måste hoppa på och så.

 4. Natalia skriver:

  Bilderna väcker fina minnen även från den vandringen jag varit med på. Jag minns hur jag och Harald brukade hitta på historier tillsammans!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *