Midsommar

Ofta brukar vi åka gammaldags traktor med skakigt släp genom Lappträsk by på midsommar. Henrik, fotografen, kör och vi andra skrattar och tjoar och intalar oss själva att det är både säkert och roligt när vi egentligen är lite rädda.

Sedan binder vi björkkvistar som vi piskar varandra med i bastun.

Det låter ju inte riktigt sunt. Vad gör ni på midsommar?

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

13 svar på Midsommar

 1. Tina skriver:

  Bastu med björkkvastar och dopp i havet. Sill och nypotispremiär. Grillmat. Så har de flesta midsomrar i mitt liv varit och är. Under många har jag också sett midsommarstången resas o dansat kring den. Saknar litet det nuförtiden. Istället avslutar vi med att titta på midsommareldar runtomkring.

 2. Jessica skriver:

  Mina midsomrar ser varje år lite olika ut. Det beror på var vi befinner oss just då. Maten är väl det enda som är traditionsenligt. Ifjol var vi hemma och bara njöt av tystnaden då alla grannar hade åkt bort. Någon måste ju vakta husena 😉 Hur det blir i år har jag ingen aning om ännu.

  • sonja skriver:

   Snällt att ni vaktade husen. Hihi. Vi har också något pr blivit kvar i stan, lite roligt att se hyr ödelagd en hel stad kan bli, tomt och tyst.

 3. Henrik skriver:

  Jag brukar just köra traktor med ett gäng galningar bak på flaket…det blir liksom inte midsommar utan det … Buahhhaahhaaaaa!!!!!

 4. Åsa skriver:

  Det där med traktor och bastukvastar låter ju helt super!! De senaste midsomrarna har inte varit helt traditionsenliga för mig, förutom nypotis och sill. Vi har sjungit ”julsånger” vid midsommarstången. I år är vi i Italien och nästa år kanske det blir finsk midsommar igen. Kanske vi skall till Östranyland och se om det finns nån traktor man kunde få åka med… ;-).

 5. Carina skriver:

  Lite såhär ser våra midsomrar oxå ut! ;D Välkomna igen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *