Bara vatten och lite etymologi

Åååå vad jag uppskattar rinnande vatten!

20120721-205219.jpg

Hemma i stan igen alltså efter många dagar utan rinnande vatten.

På tal om att leva spartanskt så hände det att Saga stötte på humlor då hon gick på utedasset. Det gillade hon inte. Idag skrek hon i vildaste panik då hon satt på dasset och humlan trots det sökte sig upp genom hålet och ut genom dörren. Vi måste ta med pottan nästa gång, för till humledasset går hon ej.

Och på tal om utedass så talar finlandssvenskar ju ofta om tuppen då de menar dass. Jag började fundera på varifrån detta kommer och Basse googlade. Det fanns ingen entydig förklaring, men sjukt roliga hypoteser. Snälla läs det här och efter det kan vi alla säga att ”vi gör ett besök hos barnavännen.”

Och på tal om utetupp som i dass blir det roligt då Saga talar om att hon tuppar då hon pruppar och att bajsa är att stortuppa (storpruppa). Vilket ju passar bra att göra just på tuppen…

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *