Finlandssvenskar finns faktiskt

Fick via Buzzador pröva på Viaplay-appen. Gillar den skarpt och har redan hunnit se några nyare filmer som jag gärna hade velat se på bio då de kom, men aldrig såg.

Det som dock stör mig är att vi finlandssvenskar faller lite utanför systemet. Detta märks främst i barnfilms-utbudet, filmerna finns nämligen endast med finskt tal. Har prövat logga in via www.viaplay.se vilket går bra tills jag väljer barnfilmen med svenskt tal. Då får jag upp texten att filmen inte kan visas i denna region.

Nu kan ju någon tycka att det bara är bra att mina enspråkigt svenska barn får en chans att förkovra sin finska. Men pröva själv se en film på låt säga franska, spanska eller varför inte swahili (utan textning). Man tröttnar rätt fort.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

3 svar på Finlandssvenskar finns faktiskt

  1. Konrad skriver:

    Började köpa orginalspråks-serier i iTunes när vi bodde i Tyskland, för allt i TV:n är ju dubbat till tyska. Några år senare i Frankrike finns samma serier endast på Franska och där är de ett år efter. Tillbaka till Finland och hela seriefunktionen i iTunes är inte aktiverad. iTunes landsval baserar sig på kreditkortsinformationen.

  2. Lina skriver:

    Har märkt samma sak på elisa vihde, var man alltså kan hyra en film direkt i tv:n. Nu går ju mina barn i finskspråkig skola och förskola, men svenska är ändå deras modersmål och därför lättare att hänga med i. Och vi är ju ett tvåspråkigt land.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *