Omnia vincit amor

Igår firade vi alltså bröllopsdag. Den fjortonde. Att vi varit gifta fjorton år låter lite absurt, inte riktigt möjligt liksom. Men börjar man, som vi, sällskapa som 16 hinner man med ett och annat. Vi gifte oss efter att ha varit tillsammans jättejättelänge, ju. Det var den första augusti 1998 vi sa ja till varandra tillsammans med alla betydelsefulla i våra liv. Att vi älskade varandra och ville leva med varandra resten av livet, det hade vi redan länge innan vetat.

20120802-021003.jpg

Basse är min bästa vän. Mitt allt. Tillsammans har vi blivit vuxna. Jag minns dagen då Basse fick körkort och hämtade mig från skolan med egen bil! Så stort det var. Han hade köpt en påse chips och så körde vi, bara körde och körde och vid vägs ände hade vi picknick. Med en påse chips. Mitt i vintern i en kall gammal bil från 1979.

20120802-021335.jpg

Och jag minns en gång då vi grälat och Basse ringde från en telefonkiosk på vår gata och sa förlåt. Telefonkiosk! nu inser jag att vi varit tillsammans i hundra år.

20120802-021657.jpg

Det har aldrig varit himlastormande romantiska överraskningar eller sjudundrande frieri. Det har alltid bara varit fullkomligt självklart, som en överenskommelse i all sin enkelhet. ”När ska vi gifta oss?”

Vi är så ofattbart lyckliga efter nästan 20 år tillsammans. Tillsammans har vi upplevt allt och inte en dag skulle jag vilja byta.

20120802-021923.jpg

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

12 svar på Omnia vincit amor

 1. A-L skriver:

  Grattis fina ni! Jag vet i alla fall två par till som firade bröllopsdag i går (dock inte den 14e)! Själv började jag sällskapa med M just 1998, 17 år gammal 🙂

 2. Peppe skriver:

  Mycket, mycket fina är ni!

 3. Mippe skriver:

  Grattis, ljuvligt med sådan kärlek!

 4. Micaela skriver:

  Ni är så fina, på bilderna ser ni så unga ut att jag vill ta er i famn och paja er på håret. Ljuvliga ni! Gratulerar!

 5. Jessica skriver:

  Härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *