Köpenhamn

Jag, min mamma och mina systrar Tant Grön och Tant Gredelin åker i år igen på tjejresa. I år står Köpenhamn i tur och nu vill jag utmana er att ge mig ert bästa Köpenhamn-måste. Åtminstone måste Pyret tipsa, men alla förslag mottages med tacksamhet. Var ska vi äta? Var shoppar vi de vackraste klänningarna och var dricker vi det godaste kaffet? Vad får vi inte missa?

Tack på förhand.

Tre systrar.

20121112-220815.jpg

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

10 svar på Köpenhamn

 1. Konrad skriver:

  Köp SAS/blue1 biljetten med kreditkort ifall dom inte flyger sen.
  Tivolit är faktisk trevligare för vuxna än vad borgbacken är. Vi var på sommaren och då hade dom massor med utekoncerter där. Trevligt belyst när det är mörkt också.
  Satt mest på utecafeen och köpte inte klänningar… Maake minns säkert mer än jag.

  • sonja skriver:

   Tack för det! Biljetten är just med SAS och köpt med kreditkort, men klart de flyger. Nu är jag mer rädd att Carina blir så pass frisk från sin förkylning att hon tänker dra med mig på hotellets gym tidigt på morgonen, hon är sådan…

   • Carina skriver:

    Stålkvinnan känner sig lite bättre redan…eller så är det bara en inbillning, en hoppning. Om jag inte är frisk tänker jag ändå gå på det snoffsiga gymet, om inte annat, så dra på mig ett styrkebälte eller nåt…o du e mé! 🙂

 2. An skriver:

  Nere vid vattnet, promenera ner förbi Nyhavn sen längs stranden en liten bit mot Amalienborgshållet (dvs ”utåt”) kommer Kungliga Teatern som har ett fint kafé (bar) med glasväggar och mysbelysning. Utsikt mot operan, hamninloppet och Amalienborg – perfekt ställe att ta in skymningen. Dvs sikta på att sitta där from halvfemtiden. God champagne.

  Vi bokade middagsbord här (via nätet): http://f-i-a-t.dk Maten var mycket god och servicen vänlig. Det lönar sig att ta en meny (men pizzorna såg också goda ut).

  Köp ett 3 zoners klippekort på flygfältet, med det åker ni kollektivt in till stan och även inne i stan.

  Butikerna på flygfältet är INTE billigare än i stan.

  http://www.perchs.dk bästa tehandeln – om ni är tedrickare är den obligatorisk

  http://soemods-bolcher.dk/en/ bästa karamellaffären – hit MÅSTE ni gå

  Längst ut på Langelinie finns en radda outlettar som kan vara kiva att kika i (ligger ett litet skutt vidare ut längs stranden från Lilla Havsfruen, Noa Noa, Ticket, samt lite andra)

  Kongens By – underbart!

 3. Ansku skriver:

  Vi tyckte definitivt att det lönade sig att köpa Köpenhamnskortet (inkluderar kollektivtrafik och inträde till en massa olika ställen, man väljer själv för hur många dagar). Om ni bestämmer er för att köpa det, så gör det ren på flygfältet (så behöver ni inte betala skilt för de resorna).

  Sen tyckte vi det var roligt att åka med en sightseeing-båt, då såg man också sådana delar av staden som man inte annars nödvändigtvis besökt (annars hade vi nog inte fått se att det finns de som har eget kanotgarage o kanotbryggor i anslutning till sina höghuslägenheter=) ). Nog trafikerar de väl nu vintertid också? Vi åkte i april, och då var varma kläder nog att rekommendera på båtturen.

  Sen får ni inte missa Disney-butiken, finns på en stor gågata mitt i stan. Och Lego finns att köpa i lösvikt i lego-butiken.

  Och visst, Tivoli hör väl till, men själv tycker jag det var överskattat (men med Köpenhamnskortet har man gratis inträde en gång/dag, så vi gick och hälsa på Rasmus Nalle med barnen en gång extra faktiskt och lekte lite i hans lekpark).

  Och så är det väl bara att njuta!

 4. Camilla Meinander skriver:

  Fina tips 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *