Dagens saga

År 2006 började jag jobba som klasslärare i Cygnaeus skola i Åbo. Jag hade åk 3 det året och allt var nytt för mig. Allt var nytt och fascinerande. Mest fascinerad var jag av eleverna. Minns att Ronja, nio år, läste bokserien Vargbröder, mer om dem har jag skrivit här.

20121230-220447.jpg

Nu har samma författare, Michelle Paver, kommit ut med en ny serie, Bronsdolken. Harald fick den i julklapp av mormor och Niklas (verkligen en perfekt klapp!) så vi har inte hunnit långt i den. Hittills har det varit mycket action och barnen (och jag) sitter med andan i halsen. Paver skriver om spännande äventyr och lyckas verkligen fängsla sina läsare.

Boken utspelar sig på Bronsåldern och i trakten kring Medelhavet. Språket är detaljrikt och jag tror att barnen kan lära sig en hel del.

Hoppas Harald kommer med en recension då han läst alla fem böcker.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dagens saga

  1. Camilla Meinander skriver:

    Trevligt att höra att boken är omtyckt. Kramisar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *