Min plan och dagens saga

Veckoslutets hejdundrande plan är att bli frisk. Jag har varit förkyld hela veckan men ignorerat det fullständigt. Bara kört på och sedan stupat i säng klockan nio. Då har jag varit så slut så tårarna trillat och det värkt ända ut till tårna.

Men till planen hör att läsa, läsa, läsa. Dessa två borde gå att kombinera på ett ypperligt sätt har jag tänkt. Förra helgen var jag gräsänka men läste slut en 400 sidors roman på två dagar. Mina barn är snälla och låter mig hållas. Då Artur gick i dagis ritade han sin mamma liggandes på soffan med bildtexten: Det här är min mamma, hon läser alltid och hon läser alltid bara svarta böcker.

Det är hemskt nära sanningen kan jag tala om för er.

20130208-165309.jpg
Jag gör ju alltid så att jag beställer från bibban de böcker jag vill läsa. Hemma sitter jag och klickar på beställ på de jag tror jag vill läsa, ofta flera i taget. Sedan plingar det med jämna mellanrum till i inboxen när boken finns att hämta. Så går jag till bibban, betalar 50 cent per bok, läser och returnerar.

Mitt sällskap blev idag bjudna på bulle för att det tydligen är lånebokens dag idag.

20130208-165612.jpg

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

10 svar på Min plan och dagens saga

 1. Mats skriver:

  Läsa är bra. Köpte själv en bunt begagnade idag. Kan inte låna för det kan ta två tre månader att läsa en bok. Hinner inte tyvärr. Sätter jag mig dessutom ner med en bok före klockan ”alla sover” skall någon ha eller säga något två nanosekunder efter att min rumpa tagit i stolen. Sitter för närvarande med 11 olästa böcker. Suck…. så njut av läs friden. Är lite avundsjuk.

  Samtidigt lite skälla. Ett aijabaija över att köra på fullt när man är sjuk. Man vilar och tar hand om sig själv när man är sjuk.

  • sonja skriver:

   Jag vet, jag tror jag är oersättlig. Dumt, ingen kommer att tacka en. Inte kan man bli hemma för förkylning, nog blir det kanske bättre bara jag kommer igång, nå jag har ju bara fyra lektioner idag eller jag oooorkar inte boka om utvecklingssamtalen. Så tänker jag. Men när min lilla F i skolan för femtielfte gången sa prosit (hon kan bara inte låta bli) måste jag snällt men bestämt be henne låta bli, det blev så uppenbart.

 2. Camilla skriver:

  Vill du ha något annat än svart att läsa så har jag två tidningar och väntar på dig här hos oss !!
  Krya på dig sötis !

  • sonja skriver:

   Haha, det du lånar kompenserar alltid det svarta. Det är glassigt och pastelligt så det förslår. Jag lånar gärna, kanske skickar jag över min assistent. Jag är sängliggande.

 3. Satu skriver:

  Heja för Åsa, jag läste alla hennes på hösten, nu väntar jag att bon sku få följande skrivet. Hon skriver såååååå långsamt, jag dör när jag int får veta hur det går för henne,

  • sonja skriver:

   Har du läst Viveca Sten? De kan du läsa medan du väntar. Och nu har Keplers senaste kommit, Sandmannen. Den köar jag för på bibban.

 4. Tina skriver:

  Det är fint att låna. Så har jag också alltid gjort. Jag är ju ingen boksamlare precis. Ett problem är bara att jag måste ha böckerna i lån i flera månader…men tur får man ha dem hemma ett halvt år. ;D

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *