Min lärarhistoria

År 1999 började det. Jag blev erbjuden ett vikariat i Kyrkoby skola i Sibbo. Jag fick bli klasslärare för åk 5 och jag var såld. Jag visste att det här skall jag göra en dag. Jag ska bli lärare. Nej, jag måste. Jag vill! Men jag hade då just börjat studera teologi och trivdes med det också. Åren gick och jag blev teolog år 2004. År 2006 fick jag ett vikariat i Cygnaeus skola i Åbo. Denna gång i åk 3 och jag var lika förtjust, lika övertygad om att detta var mitt kall. Jag tog reda på hur jag skall gå till väga för att bli behörig klasslärare.

År 2007 påbörjade jag mina behörighetsgivande studier i Vasa. Vi flyttade till Helsingfors och jag fick än en gång jobb i Sibbo, denna gång åk 4. Åren därpå jobbade jag i Muncca och jobbade där tills jag blev hemma då Saga föddes. Blev klar med studierna från Vasa 2009, men var ännu inte behörig lärare.

För att få hela pusslet klart krävdes ännu praktik vid övningsskolan i Vasa. Så läsåret 2011-2012 då jag ännu var hemma med Saga pendlade jag upp till Vasa.

Våren 2012 fick jag betyget, beviset på att jag var lärare. Igår fick jag besked om att all möda inte var förgäves. Jag fick en ordinarie klasslärartjänst i Munksnäs lågstadieskola.

Behöver jag säga att jag är mycket tacksam, lättad och lycklig?

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

6 svar på Min lärarhistoria

 1. Laura skriver:

  Grattis Sonja! Jag är så glad för din skull!

 2. Jessica skriver:

  Jag blev så glad för din skull då jag såg din status och bild på FB. Grattis än en gång! Många kramar från mej!

 3. Maria skriver:

  Vad skönt! Och dessutom så nära hemmet!

  Grattis!

 4. Mippe skriver:

  Grattis, så fint!

 5. Anna skriver:

  stort grattis!

 6. Ulrika skriver:

  Grattis bästa Sonja! Härligt jobbat av dig!

  Jag väntar ännu spänd på att få veta hur det går för mig. Jag vet hur det/jag ligger till men får veta först imorgon hur det blir. Blir det timlärartjänst eller ordinarie klasslärartjänst fr.o.m. augusti för mig. Hoppas på det senare 🙂

  Jag är så glad för din skull!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *