Farväl

Så kom dagen igår då vi tog farväl. Eleverna grät, föräldrarna grät och jag grät. Alla mina elever sjöng sången When I’m gone (The Cup Song) i klassrummet efter vårfesten och det var så sorgligt och fint ” you gonna miss me when I’m gone…”

20130602-083734.jpg
Och när jag samlat mig något och eleverna till sist lämnar klassrummet var det kollegerna som stod i tur och så grät vi en skvätt till. Av dem fick jag ett par espradilles, heter de så? Och jag misstänker att dessa inte blir mina sista. Ofattbart sköna är de. Och ovanligt rosa för mig, riktiga karamellskor, är lite kär.

20130602-084214.jpg
Jag fick ett kort som en av kollegerna fixat ihop där eleverna fått beskriva mig, tack a!

20130602-085103.jpg
Och en dikt: Sonja är Sonja och Sonja är bra! Rolig och trevlig det är Sonja! D-klass elever verkar glada, det är för att Sonja sköter dom bra!

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

10 svar på Farväl

 1. Jessica skriver:

  Vi grät också igår. Matildas underbara lärare ska börja jobba i en annan skola i höst. Måste säga att de beskrivningar dina elever gett på dej, passar in också på Matildas lärare. Jag måste säga att ni är väldigt lika så jag förstår att det var mycket tårar. Kram och lycka till med det nya i höst!

 2. Satu skriver:

  Jag har ju inte jobbat med dig i samma klassrum (utom på en förmiddag under en mumintemavecka typ) men samma feelis har jag fått av dig som lärare. Att du får eleven att förstå matte, att du är lagom sträng, lugn, rolig…allt vad eleverna har sagt. Önskar mina barn sku ha lyckan att ha en lärare som du!

 3. Laura skriver:

  Ja, visst är det underbart att jobba som lärare! Det där sista i brevet var roligt! Jag undrar hurdana ”lärarskämt” är? Ha en skön sommar Sonja!

  • Sonja skriver:

   Haha, ja vi skrattade också, man får väl tolka fritt! Det andra som väckte lite frågor var det här: Vi gör också annat än räknar matte på timmarna… Hmmm.

 4. Lina skriver:

  Här var det också mycket tårar när Matildas lärare ska börja i en annan skola på hösten.
  Ha en skön sommar!

 5. Ansku skriver:

  Och här satt jag också och torkade bort en tår ur ögonvrån när jag läste ditt inlägg…

  På tal om absolut ingenting, så finns boken ”Kottens hemlighet” nu igen till salu i butiken (för visst var det så att vi nångång ”talat” om att det är en härlig bok, men att upplagan är slut och den finns inte att få nånstans? Nu såg jag den i hyllan i en bokbutik i Stockholm, och tänkte genast på dig. Jag lyckades själv köpa ett exemplar begagnat (dyrt!) på tradera för ett år sen ungefär)
  Ha en skön sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *