Bilresan

Det tar ungefär en och en halv timme för oss att komma fram till stugan. Eller det kunde ta den tiden, oftast tar det längre för oss för vi brukar stanna och proviantera någonstans i Borgå.

När vi kört en kvart brukar den första frågan komma, är vi framme snart. Är det häääär Linnarvik… Då har vi kommit till Vanda ungefär. Den här veckan fick vi ett kort från våra vänner som bilar ända ner till Spanska kuster, med barn ja! Och vi undrar hur det är möjligt!

Här har vi pausat för andra gången, i Borgå:

20130628-210255.jpg
Dessutom brukar vi ladda upp diverse underhållning, idag bjöds det på Widmarks Schlagersabotören, underhållande och kul även för oss vuxna.

20130628-210446.jpg

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

8 svar på Bilresan

 1. Jessica skriver:

  Det är otroligt hur endel barn klarar av att åka så långa vägar som till Spanska solkusten eller norra Italien. Undrar vad de barnen mutas med.
  Vi skall nästa vecka åka upp till Österbotten. Ifjol tog 6 timmars resan 9 timmar för oss. Vi hade en lång paus och två korta. Ska ladda upp med underhållning jag också.

 2. Satu skriver:

  Heh, vi startar i augusti mot Tyskland, via Sverige och Danmark. Vi har hyrt ett hus nånstans i något Swarzwald (?), nära Strasbourg. Lite att köra med andra ord. Med oss tar vi då 3 barn (4 år 10 mån, 3 år 4 mån, 10 mån). Det kommer att gå galant. JAG kommer inte att hinna se mycket, det är mycket pratande med barn, mellanmål, sjunga, läsa högt, få babyn vara lugn… Men jo, inte omöjligt, inte alls 🙂

 3. Jessica skriver:

  Jag kom på att vi brukar leka olika lekar. Tex följande 10 minuter räknar vi bilar. Alla väljer en färg och flest bilar vinner. Brukar vara populärt. Eller sen kollar vi in registerplåtarna på de andra bilarna, bokstäverna, och så ska man säga en sak som börjar på de tre olika bokstäverna. Ibland bongar vi ord på registerplåtarna. Eller sen leker vi Vem ser först? Man hittar på något man skall se tex en busshållplats och den som ser det får ett poäng och så skall den hitta på nästa sak att hitta. Eller tema-leken. Man väljer ett tema, tex djur och så säger en lejon. Följande skall hitta på ett djur på det just sagda ordets sista bokstav, alltså N. Det var bra att det kom på tal. Måste komma ihåg alla de här lekarna nästa vecka.

 4. patricia skriver:

  Haha… 🙂 Det är nog olika på barn tror jag. Bilorken. Och vana – våra har ju åkt långa resor från att de varit små. Hemligheten för oss är att ha mycket tid och köra då det går – då barnen vill sova eller annars är i rätt mood. Sen gäller det att ha mycket att läsa, äta, leka, pyssla, rita… Och funkar det inte så tar man fram iPad:en. 🙂

  • sonja skriver:

   Kanske det är annat också då barnen vet att nu ska vi helt enkelt åka bil. Minns att vår resa till Danmark nog gick relativt smärtfritt (Basse minns annorlunda).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *