Kajak-kärlek

Idag hyrde vi kajaker och paddlade runt Fölisön. Det var första gången som pojkarna fick vara med och åtminstone min parhäst Artur var helt med på noterna att vi en dag köper en egen.

Jag älskar känslan att vara så nära vattenytan. Dessutom är det roligt att lära sig hur man bäst skär genom vågorna och att hitta takten och känna hur musklerna arbetar, inte bara armarna utan magen och ryggen också. Detta är en motionsform som jag gillar, frisk luft, massor att se på och samtidigt gratis motion!

Nu skall jag börja spara… Har du tips på bästa kajaken får du gärna berätta.

20130728-213121.jpg

Stort tack till mamma och Niklas som hade hand om Saga medan vi paddlade på.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

7 svar på Kajak-kärlek

 1. Simon skriver:

  Jo, det har jag. Beror på användning.

 2. Henrik skriver:

  Låter härligt!
  Har själv prövat några gånger och gillar det verkligen. Kunde bra tänka mig att ha en egen också!

 3. Tove skriver:

  Visst är det härligt! Själv har jag bara paddlat en gång som vuxen och det var för ett par veckor sen när vi var ett gäng som hyrde kajaker här i Åbo. Skulle bra kunna tänka mig att göra det oftare! Åtminstone i Åbo är det ganska billigt för studerande att hyra också 🙂

  • sonja skriver:

   Här i Helsingfors igen är det fruktansvärt dyrt. Nästan 70 € för två timmar. Galet. Allt är bättre i Åbo! Saknar staden oerhört, vi bodde där i tio år. Men jobben och släkten fanns här. Vi ångar oss inte.

 4. Konrad skriver:

  Har hyrt två gånger, vi tog (för flera år sen) en tvåmanskajak för en vecka på saimen; två enmanskajaker fungerar bättre… man har mera luckor att dela upp grejjorna i så man hittar saker bättre. Hon i fören blev ibland översköljd av vågor (just under 1m höga) och trodde att vi skulle sjunka, fast det såg helt säkert och bra ut från akterplatsen (den som är tyngre sitter ju alltid bak).

  Ser också coolare ut att ha 4 mindre kajaker på biltaket än två stora.

  • sonja skriver:

   Jag och Basse paddlade också tillsammans en gång. Vi tror också att två enkla skulle passa bättre. Men med barnen gick det nu superbra att ha en dubbel: Art satt mest och drömde om sin egna kajak. Efter två timmar sa jag att han kan ju testa paddla en stund…. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *